FIT Boys sterkste in derby tegen BSVV

29 september 2018

Onderstaande beelden van FIT Boys 1 – BSVV 1 met dank aan Onze Club van RTV Drenthe.

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde in de 3e competitieronde in de 3e klasse D tegen gemeente Midden-Drenthe genoot BSVV. In de 1e helft was FIT Boys de bovenliggende partij en had het, ook volgens de BSVV-staf, makkelijk 2 – 0 kunnen staan. Maar een bal op de paal (Jonathan Schans) en een afgekeurd doelpunt aan FIT Boys-zijde, een grote kans voor Jesse Drenth en wat aftandschoten van BSVV-zijde betekende een 0 – 0 ruststand. Na de rust was de 1e 100%-kans voor FIT Boys, maar invaller Jos Gerding scoorde niet. Even later viel de 0 – 1 aan de andere kant (verdedigend te veel ruimt, knap krullend schot). Nog geen 3 minuten later kreeg FIT Boys een penalty (hands in de 16) en Jos Gerding schoot raak (56e 1 – 1). Daarna golfde het spel op en neer, met kansen voor beide teams en leek deze derby op een gelijkspel uit te draaien. In de 85e minuut werd Stefan Eefting tot matchwinner gebombardeerd. Hij was zijn directe tegenstander te snel af en scoorde beheerst (2 – 1). Ondanks een mager slotoffensief van BSVV bleek dat de eindstand. De 3 punten bleven zo in Beilen.

Op een zonovergoten sportpark Noord-West scoorde Pupil van de Week Tess Nijwening als eerste. Daarna kon de wedstrijd starten en liet FIT Boys zien de betere voetballende ploeg te hebben. BSVV speelde de bal lang en traag achterin rond en de diepe ballen waren meestal prooi voor de FIT Boys verdedigers. FIT Boys was veel dreigender en met name spits Jonathan Schans was een ware plaag voor de BSVV-verdediging. Bij een diepe bal was hij de BSVV-verdediger te snel af, de bal passeerde ook de keeper maar verdween via binnenkant paal weer het veld in. Even later was het wel 1 – 0, maar hier werd buitenspel geconstateerd. FIT Boys leek te gaan doordrukken en het was wachten op doelpunten aan FIT Boys-zijde. Uit een ingooi op rechts komt de mee opgekomen laatste man Ruud Seubring in balbezit. Hij legt goed breed op Julian Boom die hard uithaalt. De BSVV-keeper kan ternauwernood redden en in de rebound weet Jesse Drenthe niet te scoren. Toch zakte het spelpeil de laatste fase van de 1e helft wat weg en kon ook BSVV enigszins gaan meevoetballen. Enkele afstandsschoten konden gekeerd worden door FIT Boys-keeper Remco Reinders. Bij rust het eenvoudig 2 – 0 kunnen staan, maar was het nog steeds 0 – 0.

In de rust bleven Jesse Drenth en Julian Boom in de kleedkamer achter en werden vervangen door Jos Gerding en Dirk van Faassen. Trainer/Coach Joop van Dalfsen schakelde over van 4-4-2 naar 4-3-3 met Jos in de spits en er werd vol druk gespeeld. Ondanks dat BSVV er moeilijk uitkwam, leverde dit niet echt veel kansen op. Alleen in de 49e minuut was Jos Gerding heel dicht bij een treffer. Alleen voor de keeper kon hij deze niet verschalken en voor de rebound kwam hij een teenlengte te kort. Door het druk zetten ontstond er heel veel ruimte op de FIT Boys-helft en daar maakte BSVV, ook door slordig balverlies aan FIT Boys-zijde, dankbaar gebruik van. BSVV-speler Mohammed kreeg te veel ruimte en krulde de bal mooi langs FIT Boys-keeper Remco Reinders, die overigens een uiterst sterke wedstrijd keepte (56e, 0 – 1). Lang kon BSVV niet genieten van deze voorsprong, 3 minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip na hands in de zestien. Jos Gerding wist hier wel raad mee en schoot binnen (1 – 1). Vanaf dat moment golfde het spel op en neer en was BSVV met name gevaarlijk uit corners. Bij één zo’n corner werd de bal via de grond over het doel gekopt en daar kwam FIT Boys goed weg. Aan de andere kant waren de FIT Boys-aanvallers regelmatig te sociaal. In plaats van voor eigen succes te gaan, werd de bal breed gelegd en zo stranden menig kansrijke aanval in schoonheid. De staf van beide teams en het talrijk aanwezige publiek had zich al neergelegd bij een gelijkspel. Daar dacht Stefan Eefting anders over. Hij had ’s morgens voor de wedstrijd van zijn jeugdteam nog gezegd: “Ik ben goed uitgerust omdat ik vanmiddag wil winnen van BSVV.” Hij werd prima aangespeeld op links en ging de zestien in, omspeelde zijn directe tegenstander en verschalkte de uitkomende keeper uitstekend en de bal viel tegen de touwen (2 – 1). Dat betekende een grote vreugde-ontlading aan FIT Boys-zijde en een deceptie in het BSVV-kamp. In de resterende tijd perste BSVV er nog wel een klein slotoffensiefje uit, maar dit was niet vol overtuiging. Echte kansen of mogelijkheden leverde dit niet meer op en zo kon FIT Boys, na het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende J. Rutgers, feestvieren. De drie punten bleven zo in Beilen en dat was over de gehele wedstrijd genomen ook wel terecht met in de 1e helft 2 100% kansen en een afgekeurd doelpunt en in de 2e helft nog een 100% kans.

Volgende week wacht de verre uitwedstrijd tegen SVM Marknesse. De wedstrijd op sportpark De Punt start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter T. Dijk.

Opstelling FIT Boys: Remco Reinders, Kevin Kooistra, Nick Middelbos, Ruud Seubring, Renaldo Boom, Matthijs Bonnen, Julian Boom (45 Jos Gerding), Elwin Dam, Jesse Drenth (45 Dirk van Faassen), Stefan Eefting en Jonathan Schans.