FIT Boys zet zegereeks voort in 2019

2 februari 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen trad deze zaterdag op de kunstgrasmat op Sportpark Noord-West aan tegen Hardenberg’85. Gezien het weer in de dagen ervoor en op de zaterdag zelf was het onzeker of deze wedstrijd gespeeld zou worden en op welk veld (natuur- of kunstgras). Veld 1 is sowieso niet bespeelbaar dit weekend, want het gras kon door het weer niet gemaaid worden en er had gerold moeten worden. Veld 2 was nog wel een optie. Rond 12:00 uur kwam het beslissende woord van de consul: Veld 4 (kunstgras). En ook scheidsrechter Meints ging ter plekke akkoord, al hield hij vooraf aan de wedstrijd de buienradar nauwlettend in de gaten in verband met de aangekondigde sneeuw (de oefenwedstrijd van het 2e uit tegen Noordscheschut ging door sneeuwbuien niet door). Daar kwam tijdens de wedstrijd niets van en zo kon de wedstrijd dus doorgang vinden en uitgespeeld worden, de oranje bal was niet nodig.

In tegenstelling tot de uitwedstrijd die kansloos met 4 – 0 verloren werd, had Hardenberg in Beilen een zware middag in meerdere opzichten. Een tegenstander die geen meter ruimte gaf, een scheidsrechter die er kort op zat en een tegendoelpunt die de teruggetrokken speelwijze deed veranderen. FIT Boys begon sterk aan de wedstrijd en zette Hardenberg constant onder druk en had daardoor veel balbezit. En het speelde bij vlagen zeer goed voetbal, soms zelfs one-touch voetbal en de vrije man werd steeds gezocht en gevonden. Hardenberg zette geen druk en trok zich terug en loerde op een foutje van FIT Boys. Maar de verdediging van FIT Boys onder leiding van laatste man Tim Seubring gaf niets weg en anders stond de betrouwbare en sterk keepende Peter Jan Oosting zijn mannetje. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ook geen echt 100%-kansen, alleen een afstandschot van Jos Gerding vloog rakelings over. Zo gingen beide ploegen met een 0 – 0 stand rusten.

Na de rust trok Hardenberg zich nog verder terug bij balbezit van FIT Boys, tot op de eigen helft. De ploeg leek de 0 – 0 te koesteren en wilde de ruimtes klein houden. Dat lukte niet. Bij een prima aanval over rechts kwam spits Stefan Eefting in balbezit en ging de zestien in. Hij passeerde met enig fortuin twee tegenstanders en op de achterlijn trok hij de bal perfect voor. Bij de tweede paal kon de volledig vrijstaande Julian Boom de bal binnen tikken (1 – 0). De perfecte start voor FIT Boys en een terechte voorsprong, ook gezien de spelopvattingen van beide ploegen. Bij Hardenberg veranderde niet direct iets, het volharde nog in teruggetrokken spelen ondanks de achterstand. Na enkele wisselingen aan Hardenberg-zijde ging de ploeg toch meer druk zetten en had FIT Boys het bij vlagen lastig. Aan de andere kant ontstond er heel veel ruimte en met de snelle aanvallers leverde dit wel spannende momenten op maar geen echte kansen. Hardenberg had de klok tegen en de tijd tikte weg. Te vaak werd de bal bij Hardenberg rond gespeeld in plaats van in het strafschopgebied van FIT Boys gepompt. Zo kreeg Hardenberg amper kansen op de gelijkmaker, die het eigenlijk ook niet verdiende en zo floot scheidsrechter Meints, die een prima partij floot, 5 minuten in blessuretijd voor het einde en was het FIT Boys-feestje compleet. Een tweede overwinning op rij na de winterstop en dus steeg de ploeg weer een plaatsje.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jos Gerding (70 Bart van der West), Elwin Dam, Matthijs Boer (60 Jako van Faassen), Stefan Eefting (80 Mark Seubring), Jonathan Schans.

Volgende week speelt FIT Boys wederom een thuiswedstrijd op Sportpark Noord-West tegen Avereest, ook een directe concurrent voor een plaatsje in de middenmoot.