Voorbeschouwing Avereest – FIT Boys

24 november 2019

Zaterdag 30 november speelt FIT Boys zijn 10e competitiewedstrijd uit tegen Avereest. Tegenstander Avereest verloor afgelopen zaterdag met 2 – 1 uit bij ZZVV (doelpunt Rene Koster). Aveerst, de ploeg van trainer/coach Stef Lamberink, zit in hetzelfde schuitje als FIT Boys en heeft het dit seizoen lastig. Het heeft 7 punten uit 9 wedstrijden, won 1 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 4 keer. Het scoorde 8 keer en kreeg er 14 tegen. Niek Kuiper en Jurgen Visscher zijn de topscoorders met elk 3 doelpunten. FIT Boys heeft het eveneens zwaar in de 3e klasse D, dat is een understatement. Met maar twee winstpartijen (tegen BSVV (1 – 0) en SVN’69 (1 – 2) heeft de ploeg van trainer/coach Joop van Dalfsen slechts 6 punten. Het won 2 keer en verloor 7 keer en de ploeg heeft een doelsaldo van 9 voor en 27 tegen. Topscoorders zijn Elwin Dam, Stefan Eefting en Martijn de Vries met elk 2 doelpunten.

Onderlinge confrontaties
Beide teams hebben geen lang verleden, ze kwamen elkaar vorig seizoen voor het eerst tegen in de competitie. En in deze twee ontmoetingen werd het 2 keer een gelijkspel. De eerste ontmoeting uit werd het 3 – 3 door doelpunten van Stefan Eefting (2x) en Kevin Kooistra. FIT Boys leek de buit al binnen te hebben toen het in de 63e minuut de 1 – 3 maakte, totdat Wilko Stevens rood kreeg en Avereest een penalty. In de 88e en 90e minuut scoorde Avereest 2 keer en zo werd het 3 – 3. Thuis in Beilen werd het 0 – 0, maar had FIT Boys gezien de kansen moeten winnen. Grootste kans was voor Jos Gerding die vanaf de penaltystip, na een terecht gegeven penalty, de bal op de parkeerplaats schoot. Avereest was blij met het punt. Als we de minimale statistieken mogen geloven kunnen we bij deze wedstrijd een ‘3-tje’ invullen of kan FIT Boys de broodnodige 3 punten uit Balkbrug naar Beilen nemen?

De wedstrijd zaterdag 30 november op Sportpark De Balk in Balkbrug staat onder leiding van scheidsrechter Cemil Taflan uit Deventer en start om 14:30 uur.