FIT Boys weet Dedemsvaart net niet te verrassen

14 mei 2022

Op deze zonnige zaterdagmiddag ontving de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis op sportpark Noord-West het ambitieuze DVC Dedemsvaart. In de resterende 6 wedstrijden wil FIT Boys alles op alles zetten om rechtstreeks degradatie te voorkomen. Vorige week werd al een prima stap gezet met de overwinning uit tegen Hollandscheveld (0 – 1). Vandaag trok FIT Boys met geopend vizier ten strijde, verstopte zich niet, zocht de aanval en had maar zo 3 punten kunnen pakken. Met name de eerste helft zette FIT Boys regelmatig druk voor uit en Dedemsvaart wist zich hier vaak geen raad mee. De ploeg van trainer/coach Pim Donker bleef volharden in opbouwen en leed door de druk best vaak balverlies. FIT Boys kreeg hierdoor op de rand zestien van Dedemsvaart diverse mogelijkheden en kansen. Met name Lars Hilbert, die achter de spitsen speelde, kon tot tweemaal toe aanleggen. Maar bij beide kansen had hij het vizier niet op scherp staan. FIT Boys had dus zomaar met een voorsprong kunnen gaan rusten, maar ook Dedemsvaart was met name gevaarlijk uit corners. FIT Boys-keeper Niels van der West keepte weer een puike partij en maakte de mogelijkheden die Dedemsvaart kreeg onschadelijk. Bij één kans tikte hij met een katachtige reflex de bal tegen de lat en met gevaar voor eigen leven gooide hij zich voor de rebound en voorkwam zo een zeker doelpunt. Zo werd er met een 0 – 0 stand gerust, waar het dus ook zo maar 2 – 1 had kunnen zijn.

De tweede helft bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde en trok FIT Boys in de eerste fase het initiatief naar zich toe en speelde op de helft van de tegenstander. Grootste kans voor FIT Boys kreeg andermaal Lars Hilberts. Op een prima diepe bal kwam hij oog in oog met de uitgekomen Dedemsvaart-keeper. Lars wilde de keeper met een lob verschalken, maar raakte de bal verkeerd en deze kon toch nog eenvoudig door de Dedemsvaart-keeper worden gered. De ultieme kans op de 1 – 0. In de 2e fase van de tweede helft pakte Dedemsvaart meer het initiatief en probeerde meer druk te ontwikkelen. Dat lukte bij vlagen ook wel, maar echte kansen ontstonden er niet. Er waren nog twee opmerkelijke momenten. Eerst werd assistent-scheidsrechter Peter Doornbos tegen de grond gelopen door een Dedemsvaart-speler, maar kon na verzorging toch door. Even later kwam scheidsrechter Theo van der Heijden, die als jubilaris voor de wedstrijd door de KNVB in het zonnetje werd gezet, in aanraking met FIT Boys-invaller Giel Kerssies en ging ook neer. Ook hij kon door, maar klaagde na afloop wel over hoofdpijn. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd zoals deze begon en leek een 0 – 0 eindstand ook wel een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Al moet gezegd, in kansen had FIT Boys zomaar de overwinning kunnen pakken. Nu werd het 1 punt in de race tegen rechtsreeks degradatie.

Komende woensdag 18 mei speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West tegen CSVC om 19:30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter John de Vries. Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen, Gerjan Hoogenberg, Gerald Haandrikman, Corné van de Berg, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Johan Vriesema, Lars Hilberts (85e Giel Kerssies), Ivo van Ewijk (60e Stefan Eefting) en Jelmer van Dijk (60e Daniël van der West).