Het Driede versus Een Twee

8 april 2023

In dit verslag wil ik beginnen met een dankwoord. Scheidsrechter Albert bedankt, je was voortreffelijk. Publiek bedankt! Top van jullie dat jullie naar de oproep van Sjakie geluisterd hebben. Teamgenoten, bedankt! Ik ben trots en heb van jullie genoten! En als laatste Jan bedankt voor het helpen met de cornervlaggen en het scorebord.

Scorebord zeg je? Ja, scorebord! We speelden namelijk op het hoofdveld. Ik denk dat er in tijden niet zo’n goed voetbal op de mat is vertoond.

We mochten ons omkleden in kleedkamer 8, de kleedkamer van het eerste. Voor de oude garde was het een weerzien. Vroeger hadden ze schijnbaar vaste plekken. Zo ging Joost weer naast de deur zitten waar ooit zijn noppen in hebben gestaan. Hij dreigde om dat weer te doen. “Als jullie een slechte pot spelen dan kunnen er nog meer gaten bij komen”. Jarno was blijkbaar onder de indruk hiervan. Binnen 12 minuten had hij er namelijk 3 ingeschoten. We begonnen met hem in de spits, want Joost stond op de goal. Sjakie, Berry en Buurman mochten Jarno flankeren in de voorhoede. Op het middenveld stonden Harjan, Alfons en Kartsen (zo schrijf je zijn naam volgens Wedstrijdzaken). De solide verdediging bestond uit Robin, Edwin en Ruud. Ik hoor u denken “Geen Maarten?”, nee want hij had niet getraind afgelopen woensdag, dus dan begin je op de bank. Raymon zorgde ervoor, op aangeven van Harjan, dat het voor de rust 4-0 stond.

In de rust hebben we hier en daar wat gewisseld en gingen we dus gewoon weer lekker door met scoren. In de 46e minuut scoorde Sjakie gelijk de 5-0. Ook Een kreeg kansen, ze maakten er 5-1 en 6-2 van, die had je wel kunnen hebben Joost! Tussendoor scoorde Jarno zijn vierde van de middag. Hij maakte de 6-1 in de 61e minuut. Mark, Damian en Sjakie zorgen ervoor dat de eindstand 9-2 was.

Aankomende weken moeten we ook doordeweeks voetballen. Zoals woensdag om 19:00 uur tegen kampioenskandidaat en concurrent TLC. Een echte kraker in de 6e klasse-16. Hopelijk zie ik jullie dan weer!

PS. vrijdag 14 april klaverjassen in de kantine.