FIT Boys laat 3 punten en coolpack aan Vitesse’63

3 september 2023

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde deze zaterdag de 1e bekerwedstrijd van drie tegen 3e klasser en oude bekende Vitesse’63. Het was zaak goed te beginnen tegen deze sterke tegenstander om niet direct al op achterstand te komen. Dat lukte prima in de eerste 10 minuten, maar daarna werd de ploeg even overlopen door de Koekangenezen en die openden ook de score (14e 0 – 1 Roy Kuik). Met de name de pijlsnelle linksbuiten was een plaag voor de FIT Boys verdediging. Of het vizier stond niet scherp of keeper Robert Haandrikman stond in de weg, anders had FIT Boys zomaar op grotere achterstand kunnen komen. Maar naarmate de 1e helft vorderde kreeg FIT Boys meer grip en kwam geheel niet tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Lars Hilberts schoot op doel maar de bal dreigde naast te gaan. Jelmer van Dijk raakte de bal achter het standbeen langs en had zo een tip in en de 1 – 1 (19e minuut). FIT Boys bood prima partij en met name voorin stichten de aanvallers veel gevaar. Lars Hilberts speelde achter de spitsen en werd door spits Damian Swierczynski perfect diep gestuurd. Hij maakte geen fout en maakte in de 32e minuut de 2 – 1. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft was er sprake van een redelijk gelijk opgaande strijd. Beide teams kregen meerdere kansen om te scoren en met name FIT Boys had 2 uitgelezen kansen om op 3 – 1 te komen. Lars Hilberts ging goed door op links, sneed naar binnen en kon of afspelen op Damian of voor eigen succes gaan. Hij deed het laatste en zijn schot werd geblokt. Weer even later kon spit Damian aan het werk gezet worden in de zestien. Zijn eerste schot werd door de keeper gekeerd, zijn tweede schot werd geblokt. Het bleef dus 2 – 1. De wedstrijd kwam in de laatste fase en de FIT Boys-staf op de bank concludeerde dat een gelijkspel de verhoudingen in het veld beter zou weergeven. De vermoeidheid sloeg bij een aantal spelers toe, die gedurende de wedstrijd aardig met hun krachten hadden gesmeten. Er werd nog gewisseld om vers bloed in het elftal te brengen. Vitesse’63 pakte het initiatief en wist in de 89e minuut de toch wel terechte 2 – 2 te maken. FIT Boys snakte naar het einde, maar Vitesse’63 rook bloed en zette aan. Eerst werd een doelpunt nog wegens buitenspel geannuleerd en in de 93e minuut was er weer sprake van buitenspel en een onterecht doelpunt. De bal werd laag in de zestien in gebracht en via twee benen van Vitesse’63 spelers kwam de bal bij de 2e paal Frits ten Kate buitenspel stond. Hij tikte de bal wel binnen, maar assistent-scheidsrechter Peter Doornbos vlagde terecht. Wat hij van de bank en de supporters over zich heen kreeg was niet mals. Vitesse-trainer Pim Donker maande zijn bank en supporters tot een beetje meer respect en sportiviteit. De scheidsrechter had zo’n 25 meter van de situatie het anders beoordeeld en nam het vlagsignaal niet over. Dus 2 – 3 in de 93e minuut. FIT Boys probeerde het daarna nog wel, maar de krachten waren op. Het bleef 2 – 3, waar achteraf 2 – 2 misschien meer terecht was geweest. Conclusie achteraf van trainer/coach Tim Seubring was dat de ploeg deze middag een sterke 3e klasser prima partij had geboden. Daar kan het team verder mee. Het geleende coolpack van FIT Boys verdween naast de 3 punten ook bijna in de bus naar Koekange, maar deze werd ternauwernood nog ingeleverd.

Volgende week zaterdag 9 september speelt FIT Boys 1 in Kerkenveld op sportpark Het Zandmeer om 14:30 uur tegen 5e klasser VVAK 1. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jaap Snippe.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keizer (70e Jako van Faassen), Mike Jonink, Julian Boom (60e Mart Oosting), Thijs Oosting (70e Corné van den Berg), Matthijs Bonnen, Johan Vriesema (45e Gerjan Hoogenberg), Lars Hilberts, Jelmer van Dijk, Damian Swierczynski en Marrin Strijker (70e Leon Timmerman).