FIT Boys komt matige eerste helft niet meer te boven

14 oktober 2023

(Foto’s: SCN Nieuwlande)

De Auto Beilen-/DS-reclame-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze zaterdag op bezoek in Nieuwlande om tegen SCN te spelen. Een tegenstander waar FIT Boys het altijd lastig mee heeft, en dat bleek ook deze middag. Tel daar bij op een zeer matig spelend FIT Boys in de 1e helft en de lastige middag is verklaard. Hoewel FIT Boys nog wel vol strijd startte om zo de eerste 10 minuten door te komen, ebde dit daarna weg en SCN speelde vol strijd en passie en kan op sommige posities ook nog best goed voetballen. FIT Boys kwam niet in het spel, SCN zat er kort op. Opbouwen lukte vaak niet en bij de lange bal verloor spits Daniël van der West tegen de lange centrumverdedigers ook nog wel eens een duel. Zo moest FIT Boys vooral achter SCN aan dat bij corners en standaardsituaties gevaarlijk was. FIT Boys kreeg amper kansen en kwam in het 1e halfuur misschien één keer gevaarlijk voor het SCN-doel. SCN kreeg wel kansen, maar keeper Niels van der West keepte uitstekend. In de 33e minuut was het dan toch raak. Stefan Bruinsma scoorde de 1 – 0 en dat was op dat moment ook terecht. Enkele minuten later probeerde FIT Boys weer op te bouwen, werd vast gezet en de lange bal werd door het centrum zo ingeleverd bij een SCN-speler. SCN zette de aanval op en Danny Kuiper rondde beheerst af (39e 2 – 0). In het laatste kwartier pakte FIT Boys wel het initiatief en kwamen er ook kansen. Grootste kans kreeg Daniël van der West uit een corner. Hij zou de bal vrij kunnen inkoppen, maar werd met 2 handen in de rug gedrukt door de SCN-verdediging. De SCN-leider deed de duw aan de kant nog eens na. Vriend en vijand was het er over eens dat dit een penalty was. Scheidsrechter Marco Smook Brands dacht daar anders over. Hij had vooraf al aangegeven dat hij van mannelijk voetbal hield en duwen mag totdat het niet meer was toegestaan. Hier was het volgens de scheidsrechter toegestaan en de bal ging dus niet op de stip. Rust.

In de 2e helft bleven Thijs Oosting en Leon Timmerman achter in de kleedkamer en werden vervangen door Koen de Vries en Johan Vriesema. FIT Boys ging iets beter voetballen en kon de bal iets makkelijker in de ploeg houden, ook al omdat de speelwijze van SCN kracht kost en deze krachten langszaam wegvloeiden. Maar FIT Boys bleef slordig in de passing en aanname en had daardoor veels te veel balverlies en kwam zo niet in het spel. De sterk spelende Stefan Eefting loerde op zijn kans en werd in de 54e minuut goed de zestien in gestuurd, omspeelde een speler en de keeper en schoot in de dak van het doel raak (2 – 1). De snelle aansluitingstreffer was een feit en FIT Boys ging op zoek naar de gelijkmaker. De klok tikte verder in het nadeel van FIT Boys. SCN bleef gevaarlijk en diverse malen moest de uitstekend keepende Niels van der West de ploeg redden van een grotere achterstand. Aan de andere kant waren er te weinig echte 100% kansen. Trainer/coach Tim Seubring wisselde door en bracht Rick Koops en Damian Swierzcynski voor Giel Stahlmecke en Lars Hilberts. Maar in plaats van een slotoffensief ging het voetbal er uit en werd er te snel gekozen voor oportunisme en de lange bal en dan moesten de FIT Boys-aanvallers het vaak afleggen tegen de SCN-verdedigers. SCN kreeg ruimte en kreeg kansen op meer. Bij één aanval leek het buitenspel, maar ging het spel door. Uit die aanval kwam een schot op doel en kon Gerjan Hoogenberg net niet meer redden op de lijn (87e 3 – 1 Robin Veldhuis). Het verzet was gebroken en FIT Boys gaf het op. De tijd was te kort om deze achterstand nog om te buigen. Zo bleef het 3 – 1 en bleven de 3 punten in Nieuwlande.

Volgende week is FIT Boys vrij, maar speelt op donderdag 19 oktober om 19:30 uur een oefenwedstrijd in Hollandscheveld tegen HODO. Zaterdag 28 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen Fc Assen.

Opstelling FIT Boys: Thijs Oosting (45e Koen de Vries), Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg, Mart Oosting, Leon Timmerman (45e Johan Vriesema), Matthijs Bonnen, Giel Stahlmecke (67e Damian Swierczynski), Stefan Eefting, Daniël van der West en Lars Hilberts (67e Rick Koops).