FIT Boys wint op inzet en karakter van mat Fc Assen

28 oktober 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde na een vrij weekend een belangrijke wedstrijd tegen Fc Assen dat ook 4 punten uit 4 wedstrijden had gehaald. Winnen was dus het devies voor beide teams en Tim Seubring drukte het team op het hart met volle inzet en passie te spelen. En dat was niet tegen dovenmansoren gezegd. Na afloop waren beide trainers het er over eens wat deze wedstrijd beslist had: De passie en inzet van FIT Boys die bij een mat Fc Assen ontbrak. Nadat Pupil van de Week Jairo Haurissa had gescoord, startte de wedstrijd en begon FIT Boys vlijmscherp aan het duel. Het had de overhand en in plaats van een achterstand pakte het een terechte voorsprong. Het was Daniël van der West die een afgeslagen inzet met de binnenkantvoet in de kruising schoot (5e 1 – 0). Helaas kon de ploeg hier niet lang van genieten. In de 13e minuut scoorde Fc Assen de 1 – 1 uit een penalty (Alessandro Hut) en in die fase kwam Fc Assen ook beter in de wedstrijd. Maar FIT Boys legde deze zaterdagmiddag een ongelooflijke inzet en drive op de mat en zat overal over het veld kort op de Fc Assen-spelers. In de 16 van Fc Assen werd Stefan Eefting na zijn schot/voorzet neergelegd, maar nu volgde geen penalty. Maar FIT Boys drukte door en de kansen bleven komen. Na een hoog ingebrachte voorzet werd deze weggewerkt en kwam op het hoofd van Stefan Eefting die raak kopte (38e 2 – 1). En dat werd ook de ruststand.

De tweede helft begon FIT Boys weer goed en trok de sterke lijn van de 1e helft door. Fc Assen zocht vaak direct de diepte om zo hun handige spitsen aan het werk te zetten, maar sloeg het eigen middenveld vaak over. FIT Boys had dit middenveld ook in handen en kon bij diverse afgeslagen aanvallen van Fc Assen steeds razendsnel counteren en stak dan het middenveld probleemloos over. Met iets meer precisie had FIT Boys in de 1e fase van de 2e helft de wedstrijd al kunnen beslissen. Nu duurde het nog tot de 70e minuut voordat de 3 – 1 viel. De net ingevallen Jelmer van Dijk schoot raak. De wedstrijd leek beslist en Fc Assen ging alles of niets spelen, waarbij ze achterin nog meer ruimte weggaven. Buitenspeler Lars Hilberts draaide zijn directe tegenstander regelmatig dol en had een paar prima voorzetten en zelfs Corné van den Berg werd als opkomende back zelfs ingeschakeld bij een aanval. Met Corné is misschien wel de verpersoonlijking van de passie en inzet waarmee FIT Boys speelde genoemd. Met messcherpe tackels onderschepte hij menige aanval en met gevaar voor eigen leven gooide hij zich regelmatig voor inzetten van de Fc Assen-aanvallers. Corné speelde een ijzersterke wedstrijd. Het slotakkoord was voor spits Daniël van der West, die tegen Fc Assen makkelijk het net weet te vinden. Vorig seizoen schoot hij er in Assen 3 in en nu maakte hij zijn tweede (83e 4 – 1) en gooide de wedstrijd definitief in het slot. Fc Assen moest nog een rode kaart incasseren (2 keer geel) en eindigde de wedstrijd dus met 10 man. Iets na de 90e minuut floot de prima leidende scheidsrechter Jaap Drost voor het eind. Als FIT Boys met deze inzet had en zal blijven spelen, dan komen er zeker nog meer overwinningen aan.

Volgende week zaterdag 4 november speelt FIT Boys om 14:30 uur uit op Sportpark De Slenk tegen Sv Mussel. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Richard Smit.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom (65e Gerjan Hoogenberg), Corné van den Berg, Johan Vriesema, Leon Timmerman (70e Giel Stahlmecke), Matthijs Bonnen, Stefan Eefting (70e Jelmer van Dijk), Daniël van der West (85e Thijs Oosting) en Lars Hilberts.

Pupil van de Week: Jairo Haurissa