FIT Boys verliest van een gretig Wildervank

18 mei 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

We beginnen dit verslag even met een lach en een traan. De felicitaties gaan uit naar kampioen Borger en de periodekampioenen Hollandscheveld, Fc Assen en Wildervank. Succes in de nacompetitie. Maar we betuigen ook ons medeleven aan Borger, waar het tijdens het vieren van het kampioenschap goed mis ging en er 7 spelers gewond raakten bij een val van een open tourbus. Succes daar in Borger en sterkte!

Eerst nog een compliment voor de sportparkbeheerders voor het harde werken in vele vrijwilligersuurtjes (donderdagochtend ploeg FIT Boys en leden van de Stichting Sportpark Noord-West). ’s Morgens werd het hoofdveld nog gemaaid en vlak voor de wedstrijd werd het overtollige gras nog verwijderd. Klasse mannen! Petje op!

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach had nog een theoretische kans om het kampioenschap te pakken. Maar Tim Seubring drukte de ploeg op het hart vooral lekker te gaan voetballen en dan zien we gedurende de wedstrijd wel hoe het loopt. Het was benauwd warm en FIT Boys trof een tegenstander die nog vol voor de 3e periode wilde gaan. Pupil van de Week Nathan Eekhof trapte af en scoorde. Wildervank was scherp in de duels, scherp in de passing en scherp in de afwerking. FIT Boys daarentegen was vaak net een stapje te laat, slordig en te gehaast in balbezit en kreeg amper kansen in de 1e fase van de 1e helft. De Wildervank-spits waren groot en fysiek sterk en handig aan de bal. Elke spelhervatting en met name de corners leverden steeds weer kansen op. Zo ook al na 3 minuten toen Lourens Huizing ongehinderd kon binnenkoppen uit een corner (0 – 1). Het wedstrijdbeeld veranderde niet en het was Wildervank dat hoog druk zette en de absolute wil had om te winnen. In de 27e minuut, weer uit een corner en weer met het hoofd, scoorde Lourens Huizing zijn 2e en de 0 – 2. De ruststand.

De 2e helft kwam FIT Boys meer aan voetballen toe en liet bij vlagen zien ook prima voetbal en positiespel te kunnen spelen. Er was sprake van meer gelijkwaardigheid, maar nog steeds had Wildervank het geloof om de 3e periode te pakken, helemaal toen duidelijk werd dat concurrent in de 3e periode SVBO gelijk stond. Dan kwam het op doelsaldo aan en dus wilde Wildervank de score opvoeren. Dat gebeurde ook en andermaal Lourens Huizing uit een corner en met het hoofd scoorde de 0 – 3. Wildervank zette door, FIT Boys stond beter en kreeg zelf ook kleine kansen, maar de Wildervank-goalie hield zijn doel schoon. Aan de kant op de Wildervank-bank kwam het bericht door dat SVBO zelfs achterstond tegen VAKO en ze de periode dus al binnen handbereik hadden. Dat leek het tempo aan Wildervank-kant wat te temperen. De ingevallen Lars Hilberts redde de eer door in de 85e minuut de 1 – 3 te maken en kroonde zich daarmee tot topscoorder van het team met 10 doelpunten. Dat was niet het slotakkoord in de laatste seconden van de wedstrijd maakte Joost Wolthuis er nog 1 – 4 van en na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Vries vierde Wildervank feest. Zij wonnen vanmiddag terecht en pakten hiermee nog een toetje op de competitie. Succes Wildervank!

Voor FIT Boys de laatste wedstrijd van dit seizoen. In de kleedkamer blikte Tim Seubring terug op een seizoen vol ontwikkeling en prima voetbal. “Daar mogen we met elkaar trots op zijn!” En die ontwikkeling is ook te zien voor en na de winterstop. Voor de winterstop won de ploeg 4 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor 5 keer. Na de winterstop won de ploeg 7 keer, speelde 1 keer gelijk en verloor 3 keer. Een stijgend lijn dus die de ploeg volgend seizoen wil doorzetten. Daarna werd afscheid genomen van Frens Waninge, die als assistent na 1 seizoen stopt. Hij had ook bemoedigende woorden voor het team: “Jullie zijn een jonge en heel talentvolle groep en daar is nog veel meer uit te halen. En met trainer Tim hebben jullie de juiste trainer die jullie verder kan helpen. Ik hoop dat de groep qua samenstelling in takt blijft.” En hij sloot af met de woorden: “FIT Boys zit in mijn hart en wie weet als de tijd het weer toelaat….”

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Thijs Oosting (60e Koen de Vries), Mart Oosting, Mike Jonink, Corné van den Berg, Johan Vriesema (80e Reinder van Faassen (debuut)), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Jelmer van Dijk (60e Lars Hilberts), Stefan Eefting en Leon Timmerman.

Pupil van de Week: Nathan Eekhof