FIT Boys verliest van sterk Fc Zuidlaren

31 augustus 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen en dat was direct tegen een hele goede tegenstander. Fc Zuidlaren speelt in de top van de 3e klasse en dus kon FIT Boys vol aan de bak. Na een aftastend begin, waarin Fc Zuidlaren wat meer de overhand had, pakte FIT Boys gedurende de 1e helft meer het initiatief en legde een aantal prima aanvallen op de mat. Eerst nog zonder resultaat. Fc Zuidlaren kreeg veel corners en liet zien dat zij deze tijdens de 3 tot 4 trainingen in de week goed hadden ingestudeerd. Er volgden diverse varianten, maar geen doelpunt. Rond de 11e minuut was het FIT Boys dat de aanval koos en uiteindelijk kwam de pijlsnelle Marrin Strijker, een plaag voor de Fc Zuidlaren-verdediging, aan de bal en hij scoorde (1 – 0). Aan de andere kant kreeg de snelle rechtsbuiten de bal en gaf voor op de Zuidlaren spits, die door een stap vooruit van Gerjan Hoogenberg net buitenspel stond. Hij draaide handig weg bij de FIT Boys-verdediger en schoot raak. Alsnog ging de vlag van assistent-scheidsrechter Peter Doornbos terecht in de lucht en ging dit feest voor Zuidlaren niet door. Even later viel de goal wel aan de andere kant. Een afgeslagen aanval kwam voor de voeten van middenvelder Jako van Faassen en hij bedacht zich niet en streepte raak in de bovenhoek (2 – 0). Toch wel een verrassing tegen deze 3e klasser, maar niet geheel onterecht tot dan toe. Het was sneu voor FIT Boys dat een eigen fout het doelpunt van Zuidlaren opleverde. Mike Jonink kreeg de bal achterin maar stond onder druk. Keeper Robert Haandrikman coachte: “Vooruit spelen!” maar dit hoorde Mike niet en speelde terug op Robert en zag een Zuidlaren-speler over het hoofd. Die omspeelde Robert eenvoudig en maakte de 2 – 1. Dat was ook de ruststand. Omdat Marrin Strijker niet topfit was werd hij na 39 minuten al gewisseld en kwam Thijs Janssens binnen de lijnen.

De 2e helft kon FIT Boys het nog een kwartier bijbenen, toen was de pijp al leeg en kregen diverse spelers wat pijntjes. In de 61e minuut ging uit voorzorg Jako van Faassen naar de kant en kwam zijn broertje Reinder (JO19) in het veld. In de 65e minuut gingen Gerjan Hoogenberg en Giel Stahlmecke ook naar de kant uit voorzorg (kleine pijntjes). Corné van den Berg en Lars Nap (JO19) kwamen hen vervangen. Met veel kunst en vliegwerk hield FIT Boys de 2 – 1 stand op het scorebord, maar Fc Zuidlaren drong aan. In de 80e minuut scoorde Niels Kruit de 2 – 2 en dat was op dat moment wel een terechte tussenstand. FIT Boys beperkte zich tot verdedigen en gokte op de snelle aanvallers. Bij één zo’n aanval was Thijs Janssens er op rechts vandoor en hij zag de meegelopen Lars Hilberts in de zestien niet over het hoofd. Een afgemeten voorzet volgde, maar Lars raakte de bal niet goed en zo was deze 100% kans op de 3 – 2 verspeeld. Matthijs Bonnen had krampverschijnselen, maar er kon niet meer gewisseld worden en dus moest hij door. FIT Boys hoopte een gelijkspel over de streep te trekken, Fc Zuidlaren zette aan voor de winst. En die kwam er ook in de extra tijd. Thijme Dieterich mocht na hands in de zestien aanleggen vanaf 11 meter en miste niet (2 – 3). Overal was deze uitslag wel terecht, Fc Zuidlaren had met name op fitheid FIT Boys verslagen. Het eerste uur had FIT Boys deze 3e klasser uitstekend bestreden en liet het bij vlagen zien uitstekend te kunnen voetballen. Daar kunnen de staf en spelers verder mee. Op het andere veld won ACV 2 uit tegen Veenhuizen met 0 – 2.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg (65e Corné van den Berg), Rens Lunenborg, Jako van Faassen (61e Reinder van Faassen), Giel Stahlmecke (65e Lars Nap), Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Marrin Strijker (39e Thiis Janssens), Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 7 september speelt FIT Boys om 13:00 uur uit in Assen tegen ACV 2 de 2e bekerwedstrijd. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Patrick Dobma.