FIT Boys treft sterk Veenhuizen maar wint wel

14 september 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring trof ik de laatste bekerwedstrijd een sterk Veenhuizen. Beide ploegen hadden de 2 sterkste tegenstanders in de poule, ACV 2 en Zuidlaren 1 (Zuidlaren won overigens met 6 – 1 van ACV en bekert door), al gehad en beide verloren. Wie zou er 3e eindigen in de poule? Beide ploegen lieten deze middag zien te willen voetballen en dan krijg je een aantrekkelijke wedstrijd. En dat gebeurde. Er kwamen mogelijkheden en kansen over en weer, waarbij de ruststand ook zo maar 4 – 2 had kunnen zijn. Veenhuizen wist met lange ballen hun handige en snelle spitsen aan het werk te zetten. Bij een schot van net links buiten de zestien leek de bal over FIT Boys-keeper Niels van der West onder de lat binnen te vallen, maar Niels wist de bal met een sublieme redding over te tikken. Een schot van de rechtsbuiten verdween in het zijnet. Aan de andere kant was linksbuiten Lars Hilberts zijn directe tegenstander diverse keren te snel af. Daarbij sneed hij de zestien in en in plaats van zelf te schieten legde hij keurig af. Van totaal 3 van deze voorzetten ging er maar 1 in. In de 21 minuut ronde spits Marrin Strijker zo’n beheerst af (1 – 0). Maar een tweede kans ging hoger over, zelfs over het vangnet. En ook Thijs Janssens, die op rechts voor gevaar zorgde, was niet scherp in de afwerking. En Lars Hilberts zag een wat te wild ingeschoten inzet net naast gaan. Zo bleef het tot de rust maar 1 – 0.

Na de rust zette FIT Boys het net even anders neer, waardoor Veenhuizen minder makkelijk aan voetballen en opbouwen toe kwam. In deze fase van de 2e helft had FIT Boys de score naar 2 – 0/3 – 0 moeten en kunnen tillen. De kansen kwamen ook wel. Lars Hilberts, die inmiddels een andere tegenstander had, kon alleen af op de Veenhuizen-keeper en schoot voorlangs. Thijs Janssens kreeg wel 3 opgelegde kansen en kon vanaf rechts in de zestien aanleggen, maar schoot net te wild. Het bleef dus maar 1 – 0 en Veenhuizen wisselde en er kwam een extra spits in en FIT Boys ging achterin slordig spelen en gaf zelfs een kans weg door de bal terug te spelen op Niels van der West waarbij de Veenhuizen-spits over het hoofd werd gezien. Gerjan Hoogenberg repareerde vakkundige deze fout. Ook gingen twee kansrijke aanvallen van Veenhuizen niet door vanwege buitenspel en één schot verdween net voorlangs langs de goede kant van de paal. Aan de andere kant kreeg FIT Boys zeeën van ruimte en als het iets nauwkeuriger was geweest, had het de wedstrijd op slot kunnen gooien. De ingevallen JO19-speler Dylaro Willems zorgde nog voor wat gevaar met een goede actie en een voorzet en even later een schot op doel. In de laatste minuten was de pijp wel leeg aan Veenhuizen-zijde en kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Zo werd de laatste bekerwedstrijd in winst opgezet met bij vlagen prima spel tegen een sterke 4e klasser. Met vertrouwen kan FIT Boys volgende week gaan beginnen aan de competitie.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting, Gerjan Hoogenberg, Julian Boom (62e Mike Jonink), Rens Lunenborg (70e Jako van Faassen), Johan Vriesema, Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Thijs Janssens (70e Dylaro Willems), Marrin Strijker (62e Stefan Eefting) en Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 21 september speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West de eerste competitiewedstrijd tegen VCG Geesbrug. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.