21 sept, 14:30 uur: FIT Boys 1 – VCG 1

15 september 2024

Zaterdag 21 september speelt FIT Boys 1 de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen 2024-2025 thuis tegen VCG uit Geesbrug. De Geesbruggenaren promoveerden uit de 5e klasse waar het al sinds 2005 in bivakkeerde. Eens kijken of de ploeg van trainer/coach Sander Blaauw het een treetje hoger ook kan doen. FIT Boys degradeerde 2 seizoenen geleden uit de 3e klasse en werden in het 1e seizoen 6e en afgelopen seizoen 4e. Het deed tot 2 speelrondes voor het einde nog om het kampioenschap mee. Een interessante ontmoeten op de 1e speeldag in de 4e klasse F.

VCG
Zoals gezegd was VCG een vaste 5e klasser, tot nu nadat het via een periode en de nacompetitie vorig seizoen promotie wist te bewerkstelligen. Een razend knappe prestatie door in de finaleronde 4e klasser De Fivel te verslaan. VCG oefende tegen 3e klasser Dedemsvaart DVC en verloor met 4 – 0. In de beker won het twee keer van Nieuw Balinge 0 – 2 en van VVAK 2 – 1 en verloor van SVN’69 met 5 – 0. Een echte topscoorder is er niet, alle doelpunten werden door verschillende spelers gemaakt. De 38 jarige Andy Kreeft is de routinier met een verleden bij Hoogeveen za en zo (hoofdklasse).

FIT Boys
FIT Boys zag aan het einde van het seizoen routiniers Leon Timmerman en Arjan Keijzer stoppen en kon 2 jonge talenten begroeten uit het 2e: Rens Lunenborg en Thijs Janssens. FIT Boys wil doorgaan met waar het vorig seizoen geĆ«indigd is en dat is de speelstijl en tactiek fijnslijpen. In de oefencampagne is dat al goed gelukt met overwinningen op Bakkeveen (2 – 1) en Angelslo (2 – 4) en verlies tegen Nieuw Buinen (3 – 1). In de beker trof het sterke 3e klasser Zuidlaren (2 – 3 na 2 – 0 voor na 45 minuten) en reserve hoofdklasser ACV 2 (3 – 2 verlies). In de laatste wedstrijd won het van Veenhuizen (1 – 0). Topscoorders van de voorbereiding zijn Marrin Strijker en Lars Hilberts met elk 3 doelpunten.

Historie
De historie gaat terug tot 4 wedstrijden in het seizoen 2000 tot en met 2003. 3 keer won FIT Boys en 1 keer speelden beide gelijk (doelsaldo 9 voor en 4 tegen). Opmerkelijk was de wedstrijd op 28 september 2002 die in de 70e minuut gestaakt werd door een blessure van de scheidsrechter. Op 25 januari kwam VCG weer naar Beilen voor 20 minuten, kwam op 0 – 1 voor maar verloor met 2 – 1 (doelpunten FIT Boys Edwin Roijinga en Aljon Stahlmecke). En deze editie doet zoon Giel Stahlmecke mee aan FIT Boys-zijde.

De wedstrijd op zaterdag 21 september om 14:30 uur op Sportpark Noord-West staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.