FIT Boys wint overtuigend met 6 – 1 van promovendus VCG

21 september 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring opende de competitie met een thuiswedstrijd tegen promovendus VCG uit Geesbrug. VCG speelt ‘mannelijk voetbal’, laten we het daar maar op houden. Schade na 42 minuten een geblesseerde Marrin Strijker en na 90 minuten wat pijntjes bij andere spelers. Maar FIT Boys ging niet mee in het spel van VCG en speelde zijn eigen spel, al had de ploeg wel even een aanloop nodig om in het spel te komen. En toen lag de bal ook al achter Niels van der West in het doel. Een vrije bal van VCG werd hoog in de zestien gebracht en bij de 2e paal terug voor het doel gebracht en ingeschoten (13e 0 – 1 Robert Mulder). Even een domper, maar voor FIT Boys wel het sein om door te schakelen en met enkele fijne aanvallen VCG op de pijnbank te leggen. Lars Hilberts was op links regelmatig er van door maar dit leverde nog geen kansen of doelpunten op. Marrin Strijker snelde de zestien en werd door 2 VCG-spelers gemangeld. Penalty? Nee, doorspelen. Aan de andere kant moest keeper Niels van der West ingrijpen, gleed naar de bal en klemde deze maar de VCG-aanvaller zette nog even een sliding in raakte Niels vol. Rood? Geel met een rood randje? Nee, na de blessurebehandeling een scheidsrechtersbal. In de 21e minuut was het wel raak, Marrin Strijker scoorde de terechte 1 – 1. En nog geen 2 minuten later maakte Lars Hilberts de 2 – 1. Marrin gaf naar de kant al aan dat hij gewisseld wilde worden, maar het was bijna rust dus besloot hij door te spelen. Hij kwam in een duel terecht en met een harde overtreding werd hij neergehaald. Een blessure en hij kon niet door en moest met ondersteuning naar de kant. Jako van Faassen kwam binnen de lijnen. Op slag van rust scoorde Thijs Janssens nog even de 3 – 1 en toen konden de ploegen aan de thee.

In de rust wisselde trainer/coach Tim Seubring Thijs Oosting (lichte pijntjes) en kwam Corné van den Berg binnen de lijnen. Na de rust kwam er geen VCG offensief en trok FIT Boys de wedstrijd naar zich toe. Het enige wat uitbleef waren doelpunten om het verschil tussen beide ploegen nog beter tot uitdrukking te brengen. In de 79e minuut was het dan toch raak, Lars Hilberts scoorde zijn 2e (4 – 1). Kort daarna kwam hij na een gekeerde inzet rond de strafschopstip in balbezit en kon de hattrick voltooien, maar schoot hoog over. Inmiddels was JO19-speler Dylaro Willems binnen de lijnen gekomen. Hij had in de ochtend nog 3 doelpunten gemaakt in de met 5 – 4 gewonnen wedstrijd van Elim JO19-1. En hij maakte zijn 4e van de dag. Lars Hilberts was aangever en Dylaro werkte bij de 2e paal binnen (5 – 1). De net ingevallen spits Daniël van der West zette de eindscore op het scorebord en maakte de 6 – 1. Bij VCG was de pijp allang leeg, maar zij kwamen nog wel op het wedstrijdformulier met wat gele en een rode kaart (na 2 keer geel). Rond de 90e minuut floot scheidsrechter Theo van der Heijden de wedstrijd de boeken in en had FIT Boys een duidelijke overwinning geboekt en pakte het de 1e plaats in de 4e klasse F.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting (45e Corné van den Berg), Gerjan Hoogenberg, Julian Boom (82e Mike Jonink), Rens Lunenborg, Johan Vriesema, Giel Stahlmecke (60e Dylaro Willems), Matthijs Bonnen, Thijs Janssens (82e Daniël van der West), Marrin Strijker (41e Jako van Faassen) en Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 28 september speelt FIT Boys de uitwedstrijd om 14:30 uur in Nieuwe Pekela tegen Damacota. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Geert Nijboer.