FIT Boys verliest van effectief Onstwedder Boys

5 oktober 2024

Deze zaterdagmiddag kreeg de Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe op Sportpark Noord-West bezoek van de uit de 3e klasse gedegradeerde Onstwedder Boys. Achteraf zou het geplaagde Onstwedder Boys blij zijn met een punt in Beilen, maar het bleek uiterst effectief te zijn en scoorde uit 3 kansen 2 keer. FIT Boys had legio kansen om te scoren, maar wist maar 1 keer het net te vinden. En dan verlies je en zo gingen de 3 punten mee naar Onstwedde. Onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje werden eerste 2 jubilarissen in het zonnetje gezet. Stefan Eefting speelde al 150 wedstrijden in het 1e, maar baas boven baas Matthijs Bonnen speelde al 250 wedstrijden in het 1e. Beide kregen een oorkonde en toen scheidsrechter Thom Mulder ook in het zonnetje was gezet in het kader van de Week van de Scheidsrechter, kon Pupil van de Week Quinn Jubels de wedstrijd aftrappen en scoren. In de eerste fase van de 1e helft was FIT Boys nog zoekende en kon Onstwedder Boys uit lange ballen en standaardsituaties gevaarlijk worden. Dat was voor de Groningers het belangrijkste wapen. Naarmate de 1e helft vorderde trok FIT Boys het initiatief naar zich toe en speelde bij vlagen best aardig. Lars Hilberts draaide de rechtsback van Onstwedder Boys regelmatig dol en kon of zelf richting doel of leverde een voorzet af. Bij één zo’n voorzet leek de bal het te houden tussen een voorzet en een schot en was Giel Stahlmecke bij de 2e paal net te laat. Ook kansen voor Daniël van der West (keeper tikte de bal net over) en Lars Hilberts zelf troffen geen doel, en zo beloonde FIT Boys zichzelf niet. Bij weer een uitstekende aanval van FIT Boys werd Lars Hilberts diep gestuurd, omspeelde de keeper maar schoot op de paal. Weer identieke aanval, nu werd Lars gestuit door de uitkomende Onstwedder Boys-keeper. Deze ingreep was vrij onbesuisd maar het publiek uit Onstwedde vond het de bal, maar de keeper raakte vol Lars op de enkel die daar de rest van de wedstrijd flink last van had. Aan de andere kant dacht Onstwedder Boys te scoren. Een kopbal werd nog gekeerd door keeper Niels van der West en de rebound werd raak geschoten, maar assistent-scheidsrechter Peter Doornbos vlagde resoluut voor buitenspel en dus ging dit Gronings feestje niet door. Toch ging Onstwedder Boys met een voorsprong rusten. In de 36e minuut scoorde Sven Jaegers, volgens de Onstwedder Boys-reporter niet met het hoofd, de 0 – 1. Terecht? Nee, dat niet. Maar wel uiterst effectief van de ploeg van trainer/coach Gerrie Koster. Rust.

FIT Boys-trainer Tim Seubring gaf in de rust aan dat er geen reden was voor paniek. De kansen zouden blijven komen en dan moet je wel een keer gaan scoren. De 2e helft begon FIT Boys weer uitstekend en wilde de 1 – 1 zo snel mogelijk maken. Maar andermaal was Onstwedder Boys ook in de 2e helft zeer effectief. Bij weer een spaarzame aanval van de oranje-hemden was het Sem Nieuwenhuis die bij de 1e paal een prima voorzet in de korte hoek raakte kopte (60e 0 – 2). FIT Boys moest noodgedwongen wisselen want spits Daniël van de West kwam na een kopduel verkeerd neer en blesseerde zijn knie. Voorstopper Gerjan Hoogenberg ging in de spits lopen en dat bleek een gouden greep. In de 71e minuut was Lars Hilberts, nu vanaf rechts, er weer vandoor en leverde een loepzuivere voorzet af die bij de 2e paal binnen werd gewerkt door Gerjan (1 – 2). Dit was het sein voor FIT Boys om nog een tandje bij te schakelen. Er volgden nog meerdere mogelijkheden en kansen om de gelijkmaker te maken. De ultieme en 100% kans was voor Lars Hilberts. Na een prima één-twee sneed hij de zestien in en kwam één-op-één met de keeper. Hij schoof de bal langs de keeper, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. Met nog 10 minuten, inclusief blessuretijd (veel krampaanvallen bij Onstwedder Boys en de nodige wissels) ging FIT Boys achterin één-op-één spelen en kwam JO19-speler Dylaro Willems als extra aanvaller er bij. FIT Boys zette aan voor een slotoffensief. De klok stond net op 90 +1 en wonderwel floot scheidsrechter Mulder al voor het einde. Vreemd, maar deze middag verloor FIT Boys niet door een te snel afgefloten wedstrijd maar kreeg het een lesje in effectiviteit. Onstwedder Boys kreeg 3 kansen en scoorde 2 keer. FIT Boys kreeg 4 kansen en maakte er maar 1. Koploper af, maar het vertoonde spel biedt voldoende aanknopingspunten. De Onstwedder Boys-voorzitter was eerlijk na afloop: “Op basis van de wedstrijd en de kansen hadden jullie moeten winnen.” Maar ja, daar koop je niks voor.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting, Gerjan Hogenberg, Mike Jonink, Corné van den Berg, Julian Boom (84e Dylaro Willems), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (54e Johan Vriesema), Daniël van der West (54e Stefan Eefting), Lars Hilberts.

Volgende week zaterdag 12 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur in Stadskanaal op Sportpark Julianastraat tegen SJS. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Simon Jager.

Pupil van de Week: Quinn Jubels