FIT Boys pakt terechte overwinning uit tegen SJS

12 oktober 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging deze middag op bezoek in Stadskanaal om tegen SJS te voetballen. FIT Boys had een mindere warming up, maar begon messcherp aan het duel en was de betere ploeg. SJS kreeg de 1e helft één kans om te scoren, maar miste. FIT Boys kreeg meerdere kansen om te scoren, maar scoorde één keer voor de rust (43e Giel Stahlmecke 0 – 1). Daarvoor had FIT Boys dus al meerdere kansen gehad om te scoren. Lars Hilberts was weer op dreef en had zelf een kans om te scoren maar miste. Even laten gaf hij met buitenkant rechts een perfecte voorzet voorlangs het SJS doel en de van rechts naar binnengekomen rechtsbuiten Jako van Faassen verscheen voor de keeper maar schoot naast. Al met al was de 0 – 1 wel een terechte ruststand.

De 2e helft bleef SJS volharden in lange ballen spelen, de aanvoerder merkte zelfs op tijdens de tweede helft: “Niet zo lang rondspelen, eerder die lange bal spelen. Wat hebben we nu afgesproken in de rust!”) in plaats van te voetballen met een ploeg met best wat voetballend vermogen. FIT Boys voetbalde wel en tilde in de 70e minuut de score naar 0 – 2. Andermaal was Lars Hilberts er op links van door, sneed de zestien in en scoorde in de korte hoek. Drie minuten later gaf de ingevallen Ivo van Ewijk de voorzet (of was het een schot op doel?) en scoorde SJS in eigen doel (0 – 3). Daarna ging SJS alles of niets spelen en met de gehanteerde tactiek, alleen maar de lange bal, werd het niets. FIT Boys liep via Giel Stahlmecke (81e 0 – 4) en Lars Hilberts (84e 0 – 5) uit. Even later had Lars de bal nog breed kunnen leggen op de net ingevallen ‘sponsor’ Pascal Elzenaar (mede-eigenaar van HQ Online), maar ging voor eigen succes. Daar ging de verlenging van het sponsorcontract…. Misschien was het over de gehele wedstrijd gezien enigszins een geflatteerde uitslag, FIT Boys won wel volledig terecht met 0 – 5. Er was één ploeg die messcherp speelde en ook voetbalde en combineerde. En er was een ploeg zonder plan met heel veel lange ballen. Na afloop in de bestuurskamer van SJS was de vader van de Pupil van de Week goudeerlijk. Het buitenspelmoment waar assistent-scheidsrechter Peter Doornbos in het verloop van de 2e helft voor vlagde en waar de bank van SJS volledig over uit zijn plaat ging tegen Peter en de scheidsrechter, was gewoon buitenspel. Een excuses aan het adres van de scheidsrechter en de assistent-scheidsrechter in het kader van de Week van de Scheidsrechter was wel op zijn plaats geweest. FIT Boys zette de scheidsrechter wel in het zonnetje met een doos Merci als dank voor bewezen diensten. Al met al een terechte overwinning waarmee FIT Boys gewoon bovenin de 4e klasse F blijft meedraaien. De ploeg scoorde in 4 wedstrijden 16 keer en kreeg er maar 4 tegen, heeft 9 punten en staat keurig 3e kort achter CEC (12 punten) en Hollandscheveld (10 punten).

En laat nu net volgende week zaterdag 19 oktober om 14:30 uur op Sportpark Noord-West Hollandscheveld de tegenstander zijn. Een topper dus en die wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wiecher Stoetman.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Thijs Oosting, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg (45e Rens Lunenborg), Corné van den Berg, Johan Vriesema, Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (75e Ivo van Ewijk), Stefan Eefting (75e Pascal Elzenaar), Lars Hilberts (85e Thijs Janssens).