19 okt, 14:30 uur: FIT Boys – Hollandscheveld

13 oktober 2024
de Webmaster

Deze zaterdag staat er al een heuse topper in de 4e klasse F op het programma. De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring treft als nummer 3 de nummer 2 Hollandscheveld. Op de ranglijst is het verschil 1 punt en afgelopen zaterdag won Hollandscheveld thuis van Fc Assen met 5 – 2. FIT Boys won uit in Stadskanaal van SJS met 0 – 5. Beide teams lijken dus in vorm en dus kan het wel eens een heel interessant potje worden deze middag.

Hollandscheveld
Hollandscheveld won in de beker van Klazienaveen met 5 – 2, maar verloor van De Weide (6 – 3) en Fc Zuidwolde (5 – 1) en bekerde niet verder. In de competitie doet de ploeg van trainer/coach Bernard Koning het prima. Het verloor nog niet. Er waren winstpartijen tegen SCN (0 – 4), CSVC (1 – 2) en Fc Assen (5 – 2) en een gelijkspel tegen SVBO za (2 – 2). De ploeg behaalde dus 10 punten met een doelsaldo van 13 voor en 5 tegen. Topscoorder is Roy Strijker met 6 doelpunten en hij is blij dat Mart Oosting aan FIT Boys-zijde niet meedoet.

FIT Boys
FIT Boys doet het ook prima in dit seizoen met 3 overwinningen, maar ook helaas 1 verliespartij. Het won van VCG met 6 – 1, won van Damacota met 1 – 4 en van SJS 0 – 5. Maar tegen Onstwedder Boys gingen de kansen er niet in en verloor de ploeg met 1 – 2. Trainer/coach Tim Seubring was duidelijk: “Ik had liever wat minder vaak gescoord in de andere wedstrijden en tegen Onstwedder Boys wel gewoon de kansen afgemaakt. Dan stonden we nu 1e.” Nu staat de ploeg met 9 uit 4 3e en een doelsaldo van 16 voor en 4 tegen. Topscoorder is Lars Hilberts met 5 doelpunten.

Historie
De historie tussen beide ploegen is talrijk. Sinds 1960 speelden ze 47 keer tegen elkaar. FIT Boys won 14 keer, 9 keer werd het een gelijkspel en Hollandscheveld won 24 keer. Het doelsaldo in al die jaren is 77 voor en 104 tegen. In het vorige seizoen werd het in Beilen 1 – 3 (doelpunt Marrin Strijker) en in Hollandscheveld 1 – 2 (doelpunten Julian Boom en Marrin Strijker). Op 24 augustus 2012 werd het voor de beker een doelpuntrijke 6 – 4 (doelpunten Tim Seubring, Jermo Verbeek, Elwin Dam en Ruud Seubring).

De wedstrijd deze zaterdag op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tussen FIT Boys en Hollandscheveld staat onder leiding van scheidsrechter Wiecher Stoetman.