FIT Boys VR1 probleemloos naar 3 punten

9 mei 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

Zaterdag 9 mei werd er door de dames, net als vorige week, een thuiswedstrijd gespeeld op Sportpark Noordwest. Ditmaal moest vrouwen 1 het opnemen tegen NKVV/Germanicus uit Coevorden. Het is vakantietijd en FIT Boys mistte daardoor een aantal belangrijke speelsters zoals keepster Martina Boer en laatste vrouw Moniek Brink. Gelukkig konden we wederom weer gebruiken maken van de meisjes die precies op tijd klaar waren met hun eigen wedstrijd. Er waaide een flink windje in Beilen. De eerste helft hadden we wind tegen, wat betekende dat Germanicus gebruik kon maken van de kracht van de wind. Een zwabberbal kon niet worden tegen gehouden door Janine Roek, die de taken als keepster van Martina Boer de eerste helft had overgenomen. Er was werk aan de winkel! Leola Metzemeakers startte een mooie actie aan de linkerkant, waarna Elise Boelen dit feilloos overnam. Een schot werd geraakt door de keeper, maar toen zij de bal niet klem had, was daar Marieke Fledderus die de gelijkmaker maakte. De ruststand was 1 – 1.

Dit was een spannende wedstrijd, van twee kanten werd er goed voetbal vertoond. De dames van FIT Boys hadden echter de taak om drie punten pakken, zodat zij die tweede plek kunnen bemachtigen. In de tweede helft moest het gebeuren. Annelotte Hilhorst kwam op keep. Janine Roek moest zich gaan bewijzen in het veld en dat deed ze. Uit een corner scoorde zij de 2 – 1. Na een vrije bal voor Germanicus die prima werd tegengehouden door de keepster kwam er een counter. De bal kwam terecht bij trefzekere Melany de Vries die natuurlijk ook deze wedstrijd nog wilde scoren. Dat deed ze, waardoor er een 3 – 1 eindstand op het scorebord kwam te staan. FIT Boys vrouwen ligt op koers voor de tweede plek! Volgende week spelen zij uit tegen de vrouwen van Dalen.