FIT Boys 1 verliest kansloos van Elim 1

19 september 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

Deze zaterdagmiddag ontving de Raven Advies-equipe promovendus Elim op Sportpark Noord-West. Een sterk (fysiek en voetbaltechnisch) team, die om de bovenste plaatsen in de 3e klasse D zal meedoen. Trainer/coach Ronald Bosma kan nog steeds niet over een voltallige selectie beschikken. Tim Seubring, Leon Timmerman en Jos Gerding waren afwezig/geblesseerd, Wilko Stevens kwam net terug van een blessure en nam plaats op de bank en Jan Jaap Drogt begon wel aan de wedstrijd maar ging er in de rust geblesseerd af. Puzzelen dus om de winnende formatie op te stellen, waar eigenlijk geen tijd voor is. En dat bleek want binnen het kwartier lag de 0 – 1 al achter keeper Peter Jan Oosting in het netje (doelpuntenmaker Jarno Prijs). Na een halfuur spelen was het als weer gelijk, Matthijs Bonnen maakte de 1 – 1. Helaas zou FIT Boys de rust niet halen met elf man, linksback Jeroen Kerssies zag twee keer geel en dus rood en mocht vertrekken. Hiermee benadeelde hij zijn team, dat vanaf dat moment in een ondertalsituatie deze sterke tegenstander moest bestrijden. Dat lukte niet en nog voor rust besliste Elim de wedstrijd. Jarno Prijs maakte een hattrick (40e en 43e minuut) en zo werd de ruststand 1 – 3.

De tweede helft streed FIT Boys dapper, maar was kansloos. In de 53e minuut maakte Jarno Prijs zijn 4e en bracht de stand op 1 – 4. De gifbeker was nog niet leeg, want in de 73e minuut maakte Elim de 1 – 5 (Joey Gritter) en was de afgang compleet. In dezelfde minuut mocht Wieger Oldersma nog iets terug doen en scoorde de 2 – 5, maar het verlies was al onomkeerbaar. Elim kan omhoog kijken en zoekt aansluiting bij de kopgroep in de 3e klasse D. FIT Boys, met 1 punt uit 3 wedstrijden, staat troosteloos één na laatste en moet zich deze week herpakken.

Zaterdag 26 september om 14:30 uur wacht de topper en klassieker in en tegen Hollandscheveld.