FIT Boys 1 pakt eindelijk 3 punten

7 november 2015

Uit tegen Vitesse’63 uit Koekange moest het dan toch eens gaan gebeuren voor de Raven Advies-equipe. De eerste drie punten van het seizoen moesten gepakt worden. Voor deze jonge ploeg van trainer/coach Ronald Bosma geen 30+ avond in Afslag 30 (daar zijn ze nog te jong voor) en dus stond de ploeg fit aan de start. En daar kwam Vitesse’63 na 1 minuut al achter. Vanaf de aftrap ging de bal direct naar voren en was het alle hens aan dek bij Vitesse ’63. Dit resulteerde direct in een vrije trap vanaf zo’n 20 meter voor de goal van Vitesse’63. Tim Seubring had gezien dat het muurtje kansen bood en schoot de bal via de binnenkant van de paal prachtig binnen na 57 seconden. De ploeg zette vol door. In de 13e minuut de eerste kans voor Vitesse’63. Aanvoerder Kuik zette voor vanaf links en Ruben Keizer schoot hard in. Mark Lubberts pakte deze bal prima en de rebound werd door Pekel over de vangnetten heen geschoten. Jos Gerding kreeg de kans op de 2 – 0 na een mooie aanval via de rechterkant. Elwin Dam gaf een steekpass op Koops en deze bediende Gerding die alle tijd had oog in oog met de keeper. Hij kreeg de bal enigszins achter zich en raakte de bal niet waardoor deze kans verloren ging. Vlak daarna een vlammend schot van Rick Koops vanaf zo’n 20 meter maar keeper Oldengarm kreeg er de handen goed achter. Nog binnen het half uur stond er een 0 – 2 voorsprong op het scorebord. Een corner werd weggewerkt. Julian Boom schoot snoeihard uit een moeilijke positie in maar wist een gaatje te vinden bij de 2e paal. Toen ging de Groene-Gele storm enigszins liggen en kwam Vitesse’63 in e 39e minuut op 1 – 2. Een corner van Vitesse ’63 leek goed gepareerd. Op de 16e stond Rense van Dijk geheel vrij en hij bediende Roy Kuik die binnenschoot. Maar dat was niet de ruststand. De goed spelende en snelle Rick Koops was een plaag voor de Vitesse-verdediging en bekroonde zijn goede spel met een doelpunt (41e minuut, 1 – 3). Oog in oog met de doelman schoor hij prima binnen.

Na de rust zakte het spelpeil ver weg en probeerde Vitesse’63 uit alle macht de aansluitingstreffer te forceren. FIT Boys moest alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Toen Vitesse’63 al in de 49e minuut de 2 – 3 scoorde, ging al het geel-rode publiek er nog eens goed voor zitten. Vitesse’63 zette aan, FIT Boys hield tegen maar wist de 2 – 3 over de streep te spelen. Wat een opluchting en blijdschap in het FIT Boys-kamp. Eindelijk 3 punten in een wedstrijd met twee gezichten. Door de overige resultaten stijgt de ploeg nog niet, maar komt wel op 1 en 2 punten van de nummer 10, 11 en 12.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen middenmoter Hoogeveen.