FIT Boys 1 stunt tegen TONEGO 1

12 december 2015

De voorspellingen op voetbalnoord gaven de Raven Advies-equipe vandaag weinig kans uit tegen TONEGO. Op de ranglijst stond FIT Boys negende en Tonego tweede immers. Met 36 voor en slechts 13 tegen en alle thuiswedstrijden dit seizoen gewonnen lag er een leuke uitdaging voor de FIT Boys-equipe. De statistieken van uitgespeelde wedstrijden in Luttelgeest waar leider Martin Datema bij was waren echter zeer positief. Nog nooit werd er uit verloren in het bijzijn van de herder van FIT Boys 1. Dan kun je de spelers wijzen op de flitsende start van TONEGO en dat ze daar dan maar voor gewaarschuwd zijn. Binnen de minuut stond de 1 – 0 al op het scorebord. Jullian Boom kreeg de bal niet onder controle op het zeer hobbelige veld. Zijn tegenstander wist er wel raad mee, trok naar binnen vanaf de buitenkant en schoot in de korte hoek raak. Ook keeper Peter jan Oosting stond nog niet stevig op beide benen en kon een treffer niet voorkomen. De eerste 20 minuten waren duidelijk voor Tonego. Met de name de steeds van het middenveld opkomende topschutter Sjoerd Tuinhof had men in deze fase niet onder controle. FIT Boys hield de stand op 1 – 0 bij enkele kansen van TONEGO. Na deze 20 minuten kreeg FIT Boys meer grip en combineerde er af en toe lustig op los op het middenveld via Wieger Oldersma, Matthijs Bonnen en Elwin Dam. In de eindfase was de pass of het schot echter vaak onnauwkeurig of te slap. Maar het spel tot aan de rust bood perspectief en geen reden om te wisselen.

Het vertrouwen van trainer Ronald Bosma werd beloond. Het was uitgerekend Tim Seubring, die goed geluisterd had tijdens de wedstrijdbespreking, die zijn  ploeg na een prachtige aanval op gelijke hoogte bracht in de 57e minuut. Elwin Dam speelde Matthijs Bonnen aan die diepging. Tim Seubring kwam langszij op en ontving de bal in de loop van Bonnen en schoot in de korte hoek binnen. FIT Boys won bijna alle tweede ballen en in deze fase was het 3 minuten later weer raak. Wieger Oldersma gaf een hoge voorzet vanaf de zijkant. Jos Gerding zat er goed bij en kopte de bal bij de 1e paal binnen. TONEGO liet het er niet bij zitten en in de 61e minuut resulteerde dit in een grote kans voor een van de spitsen die goed schoot op de goal. Peter Jan Oosting moest geheel gestrekt maar tikte de bal heerlijk naast met zijn vingertoppen. Wieger Oldersma was leeggespeeld en werd vervangen door Jeroen Kerssies. In de 67e minuut viel de 2 – 2. Een goede aanval uit de omschakeling werd goed binnengeschoten door Sjoerd Tuinhof die op de huid werd gezeten door Thijs Oosting. Tuinhof was verreweg de gevaarlijkste man bij Tonego en hij berzorgde de verdedigers van FIT Boys erg veel werk. In deze fase leek de wedstrijd te gaan kantelen. FIT Boys pareerde de opleving van TONEGO en kwam zelfs op 2 – 3. Juist de dadendrang van TONEGO gaf FIT Boys ruimte. De razendsnelle Rick Koops werd de diepte ingestuurd door Wilko Stevens en hij bediende spits Jos Gerding op maat en deze laatste schoot onhoudbaar binnen. Rick Koops wilde ook scoren en leek dat te gaan doen in de 84e minuut. Zijn schot na een mooie aanval raakte de lat, de grond en weer de lat, maar was volgens de spelers over de lijn geweest, maar rolde vrolijk het veld weer in. 4 minuten voor tijd hield Peter Jan Oosting zijn team op de been met een prima redding. Hierna ontsierde een harde charge op de juist ingevallen Gerald Haandrikman de wedstrijd. De juist voor de hardwerkende Dirk Jan Smelt ingebrachte Haandrikman kon niet eens op eigen kracht het veld verlaten en werd vervangen door Tom Vredevoort. De invaller van TONEGO kon wel op eigen kracht naar de kant maar dan met een direct rode kaart. Rick Koops maakte een einde aan de wedstrijd door op sublieme wijze de twee meter lange keeper van TONEGO te verschalken. Met een lob van zo’n 20 meter bracht hij de eindstand op 2 – 4. Een geweldige prestatie van het collectief dat een mooie serie heeft neergezet voor de winterstop (13 punten uit 5 wedstrijden en 1e in de 2e periode!). Het was zeer nuttig en FIT Boys een waar genoegen om de punten mee te nemen uit Luttelgeest.

Nu is het eerst winterstop en 16 januari oefent FIT Boys uit tegen ZZVV.