ST Beilen/FIT Boys MC1 ligt op kampioenskoers

13 februari 2016

De Picolla Roma-meiden van ST Beilen/FIT Boys MC1 gingen voor de een na laatste keer naar Vledder voor het KNVB Zaalvoetbaltoernooi. De ploeg heeft tot nu toe alles gewonnen, maar had deze zaterdag twee lastige wedstrijden tegen nummer 1 (tot dan toe) Fc Meppel MC2 en nummer 3 Fc Meppel MC1.

De eerste wedstrijd werd er gespeeld tegen nummer 1 Fc Meppel MC2. De ploeg speelde sterk en had het in het veld goed voor elkaar. Aanvoerder Regina was achterin slot op de deur en voorin was spits Ilse Poorte weer een plaag voor de tegenstander. Na ongeveer 15 minuten spelen stond er een comfortabele 3 – 0 voorsprong op het scorebord. Er werd gewisseld en er was even onrust in de ploeg. Fc Meppel MC2 kwam knap terug tot 3 – 2, maar toen stelde ST Beilen/FIT Boys MC1 orde op zaken. Het werd uiteindelijk 5 – 2.

De tweede wedstrijd was Fc Meppel MC1 de tegenstander. ST Beilen/FIT Boys MC1 had het lastig tegen deze ploeg die een sterke laatste man had en een erg handige spits. Na 0 – 1 achter kwam de ploeg van leiders Harry Oldenbeuving en Rolinda Buring knap op 1 – 1. Halverwege de wedstrijd werd het toch weer 1 – 2 en knokte de ploeg voor wat het waard was. Het duurde tot 1,5 minuut voor tijd toen Ilse Poorte de Fc Meppel-keeper poorte en de 2 – 2 liet aanteken. Een zwaarbevochten punt, maar in de race om het kampioenschap deden de Beilen/FIT Boys-meiden uitstekende zaken.

Team w p v t s
1 St Beilen/FIT Boys MC1 6 16 28 8 20
2 Fc Meppel MC2 6 15 32 13 19
3 Fc Meppel MC1 6 10 17 6 11
4 Smilde’94 MC1 7 3 9 32 -23
5 Fc Meppel MC3 7 3 9 36 -27

Volgende week volgen er nog twee wedstrijden tegen Fc Meppel MC3 en MC2. Als de ploeg 4 punten weet te halen, zijn de meiden kampioen. 11:45 uur en 13:25 uur zijn de wedstrijden in Vledder.