FIT Boys 1 speelt gelijk in en tegen Rouveen 1

3 september 2016

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding ging voor hun 1e competitiewedstrijd op bezoek in Rouveen om tegen sc Rouveen 1 te spelen. De doelpunten vielen in een tijdsbestek van 2 minuten. In de 52e minuut kwam Rouveen via Robert Huisman op 1 – 0. 1 minuut later maakte Ruud Seubring de 1 – 1. Dat werd ook de eindstand.

Het was een levendige wedstrijd met veel strijd en inzet van beide zijden op het prachtig vernieuwde sportpark van sc Rouveen. Het begin was voor sc Rouveen maar de verdediging van FIT Boys deed z’n werk naar behoren, met name Thijs Oosting en Wilko Stevens waren een sta in de weg voor de Rouveense aanval. Het was toch FIT Boys dat na een kwartier de score opende. Ruud Seubring tikt de bal onder de hand van de keeper vandaan en scoorde, maar scheidsrechter Beens uit Genemuiden zag er een overtreding in en keurde de treffer af. Dezelfde Ruud Seubring miste later nog tweemaal oog in oog met keeper Arie Kuiper. Ook Leon Timmerman wist een grote kans niet te verzilveren. Ruststand derhalve 0 – 0.

De tweede helft liet twee ploegen zien de vol voor de winst gingen. In de 52e minuut worstelde Robert Huisman zich door de Beiler defensie en ronde bekwaam af (1 – 0). FIT Boys had hier meteen een antwoord op. Een dikke minuut later roste Ruud Seubring de bal in het dak van het Rouveense doel na een prima aanval over links (1 – 1). Hierna waren er kansen over en weer. Klaas Jan Poolman trof nog een keer de lat en een inzet van Gerald Haandrikman werd nog door een Rouvener van de lijn gehaald. Zo bleef het spannend tot het eind en werd het, volgens vriend en vijand, een terechte puntendeling. Dat het nieuwe clubhuis van Rouveen niet helemaal “hufterproof” was bleek na een minuut of tien spelen. De “U” van de letters SC ROUVEEN werd getroffen door de wedstrijdbal waardoor de groene kap sneuvelde en veranderde in een wit exemplaar (zie foto). Er vielen gelukkig geen gewonden. Joshua Leasa probeerde trouwens in de tweede helft met een enorme afzwaaier de “O” nog te raken.

Volgende week speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Vitesse’63.