FIT Boys 1 haalt uit tegen Vitesse’63 1

4 februari 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe ging deze zaterdagmiddag op bezoek in Koekange om tegen Vitesse’63 te spelen. Voor FIT Boys 1 is Vitesse;63 1 altijd een lastige tegenstander en de wedstrijden staan vaak garant voor het nodige vuurwerk. En voor veel spelers en de staf is het ook een weerzien met oud-trainer Frens Waninge, inwoner van Koekange. En na afloop is het nu al jaren traditie dat de FIT Boys-selectie thuis bij Frens nog een drankje doet en daar zit je natuurlijk lekkerder bij winst. En die winst kwam er, met maar liefst 1 – 6 en een rode kaart voor Vitesse’63.

FIT Boys begon goed en zette Vitesse’63 vanaf de aftrap onder druk en in de 4e minuut was het al raak. Tim Seubring raakte in een scrimmage na een corner de bal het laatst voordat hij het doel in rolde (0 – 1). Tien minuten later was het Rick Koops die ontsnapte aan Koekanger verdediging en kon alleen op het doel afstomen en passeerde keeper Hoeve (0 – 2). Na deze voorsprong gingen de mannen van trainer Padding mee in het spel van Vitesse’63. Het werd slordiger en rommelig en de Koekangenaren kregen steeds meer grip op de wedstrijd. In de 32e minuut werd slordig verdedigen afgestraft door topschutter Johnny Schuttevaar hij passeerde met een fantastische schuiver Peterjan Oosting in de verre hoek. Ruststand 1 – 2.

Het tegendoelpunt gaf de mannen van vertrekkend trainer Knoll (volgende seizoen VHK) moed en men kletste na rust er, zoals verwacht, vol op. Met name invaller Frits ten Kate (17 jaar) was een plaag voor de FIT Boys verdediging, maar men kwam niet tot scoren. In de 54e minuut kwam de ommekeer in de wedstrijd. Na een overtreding van Ruud Seubring op de ervaren laatste man van Vitesse ’63, Dieter Kroek, verloor de laatst genoemde even het hoofd en plaatste een gestrekt been op het bovenbeen van Ruud. Scheidsrechter Buitenhuis kon niets anders doen dan Kroek rood te geven. Vitesse ’63 stroopte de mouwen op om een man minder te compenseren en ging de strijd volop aan. Echter nog geen vijf minuten later was het Julian Boom die een perfect genomen corner van Leon Timmerman snoeihard met het hoofd tegen de touwen joeg (1 – 3). Dit was een enorme domper voor de tegenstander en het geloof in een goed resultaat ebde weg bij de rood-gelen. Nadat Rick Koops in 75e en 77e de 1 – 4 en 1 – 5 aantekende was de wedstrijd echt gespeeld. Stefan Eefting maakte 10 minuten voor tijd nog 1 – 6. De jonge scheidsrechter Buitenhuis, die een moeilijke middag had, geloofde het wel en floot na exact 90 minuten. Een prima resultaat na de winterstop, maar voetballend moet het wel beter, wil men prima resultaten houden.

Zaterdag 11 februari aanstaande speelt FIT Boys, als koning Winter het toelaat, uit om 14:30 uur in en bij sc Elim.