Walk for Life Midden-Drenthe derby prooi voor Beilen

30 augustus 2017

In de voorbereiding van vv Beilen en cvv FIT Boys mag de onderlinge tweestrijd natuurlijk niet ontbreken. Daarom speelden beide teams de Walk for Life Midden-Drenthe derby deze woensdag avond op Sportpark Noord-West. Na enig oponthoud, drie kwartier door weigerende verlichting, konden de ploegen in de stromende regen dan eindelijk rond 20:45 uur aftrappen. Vooraf aan de wedstrijd werd er door de gezamenlijke Scheidsrechterscommissie van vv Beilen en cvv FIT Boys een flyer uitgedeeld aan het publiek. Beide verenigingen hebben een nijpend tekort aan scheidsrechters met name in de oudste jeugd. De commissie hoopt dat deze flyeractie de nodige nieuwe mannen en vrouwen in het zwart oplevert. Voor, tijdens en na de wedstrijd verkocht Willy Boom namens Walk for Life appeltaart en stroopwafelcake. Er werd gul afgenomen en zo werd er weer een mooi bedrag ingezameld voor kankeronderzoek bij jongvolwassenen,  onderzoek verricht door wetenschappers in het UMCG. Na een 0 – 1 ruststand (penalty Bertus Wolters) werd het kort na rust 0 – 2 (Haryan Velthuis) en dat was ook de eindstand.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de vorige week vrijdag overleden Hendrik Datema, oud FIT Boys-lid en vader van 1e elftalleider Martin. Daarna starten beide ploegen in de stromende regen en was de spelopvatting van beide teams duidelijk. Beilen en FIT Boys willen vroeg druk zetten, maar gingen beide verschillend om met deze druk. Bij Beilen bleef de bal toch goed rondgaan, desnoods na het inschakelen van de keeper en zo kon Beilen wel aan een aantal fatsoenlijke aanvallen werken. FIT Boys hanteerde bij de druk van Beilen vaak de lange bal, wat dan weer resulteerde in balverlies en zo kwam het in het eerste half uur nauwelijks tot kansen. Beilen had wel de nodige kansen, zo was Bertus Wolters twee keer op de rand zestien bijna succesvol. Eén inzet ging net naast en één werd uitstekend gepareerd door FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting. Rond de twintigste minuut was er een scrimmage in de zestien bij FIT Boys en werd een Beilen-aanvaller naar de grond getrokken. Scheidsrechter Rene Broekman wees gedecideerd naar de stip. Met dit buitenkansje wist Bertus Wolters wel raad, 0 – 1. Enige wapenfeit van FIT Boys was een schot op doel van spits Ruud Seubring. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft was nog maar nauwelijks begonnen of de 0 – 2 lag al achter Peter Jan Oosting. Beilen-keeper Remco Vos verzorgde met een prima uittrap de assist. Haryan Velthuis was wel attent op de rand zestien waar een verdediger en de keeper dat niet waren en tikte de bal in het verlaten doel (0 – 2). Beilen leek daarna door te drukken en de 0 – 3 te forceren, maar FIT Boys hield stand. Naarmate de 2e helft vorderde kwam FIT Boys beter in het spel en werd er nu wel goed opgebouwd en gecombineerd. Er kwamen ook kansen. Een schot van zo’n 20 meter van Jos Gerding zeilde net over. Julian Boom kon in de zestien draaien naar zijn rechter, maat trof net geen doel. Ook Beilen kreeg nog enkele mogelijkheden op een doelpunt maar scoorde niet meer. Zo werd de eindstand van deze Walk for Life Midden-Drenthe derby meer dan terecht 0 – 2. Na afloop stroomde de gezellige FIT Boys-kantine goed vol en werd er onder het genot van een drankje nog nagepraat over deze wedstrijd en de naderende (beker)competitie.

FIT Boys speelt zaterdag 2 september thuis op Sportpark Noord-West voor de beker tegen SVBO (aanvang 14:30 uur). Beilen gaat een dag later voor de beker op bezoek bij Gomos, aanvang 14:00 uur.