FIT Boys 1 wint eerste bekerwedstrijd

2 september 2017

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe speelde in de poulefase van de beker thuis tegen SVBO. Dat was een ongelijke strijd, waarbij FIT Boys bij vlagen best aardig voetbal liet zien. Christiaan Trijbels drukte zijn stempel op de wedstrijd door zelf 3 keer te scoren en 1 assist te geven. Daarnaast scoorden Dirk van Faassen, Thijs Oosting, Jos Gerding en Mark Visser en maakten zo de 7 vol. SVBO scoorde ook 3 keer en dat waren best aardige doelpunten, met name de laatste. De bal verdween van ver met een prachtige curve over de iets voor zijn doel staande FIT Boys-keeper. Eindstand derhalve 7 – 3, een goed begin van de bekercompetitie. Opmerkelijkste nieuws in deze bekerpoule kwam via de KNVB binnen. VEV Klazienaveen Noord heeft zich teruggetrokken uit de beker. Derhalve rest nog 1 wedstrijd tegen ACV 2.

Op een zonovergoten sportpark Noord-West ontving FIT Boys 1 in de bekerpoule SVBO zaterdag 1 uit Barger Oosterveld. Al vrij snel in de wedstrijd bleek er een ongelijke strijd te gaan ontstaan. FIT Boys had het meeste balbezit en drukte SVBO ver terug op eigen helft. Het wachten was op het eerste doelpunt. Deze middag was youngster Christiaan Trijbels behoorlijk op schot. Hij kwam deze zomer over van Fc Assen waar hij vorig seizoen nog in de JO19 speelde. In de 3e minuut maakte hij al de 1 – 0. Hij werd goed de diepte ingestuurd en één-op-één met de SVBO-keeper maakte Chris geen fout en schoof de bal beheerst in de hoek. Nog geen 5 minuten later kwam Chris in balbezit in de zestien, draaide handig bij zijn tegenstander weg en schoot de bal onberispelijk in de kruising (2 – 0). Na 20 minuten was de wedstrijd gelopen. Op aangeven van Thijs Oosting scoorde Dirk van Faassen de 3 – 0. Toen zakte de concentratie wat weg en mocht SVBO iets terugdoen en zij scoorden de 3 – 1 (25e minuut). FIT Boys had het slotakkoord voor de rust. Het was Thijs Oosting die de 4 – 1 voor zijn rekening nam.

In de rust wisselde trainer/coach Alex Padding en bracht Stefan Eefting en Mark Visser. Na de rust trok FIT Boys de lijn van het eerste half uur van de 1e helft goed door en in de 48e minuut profiteerde Jos Gerding van miscommunicatie bij SVBO. De SVBO-keeper riep los maar een verdediger sprong toch mee. De bal sprong voor de voeten van Jos die deze in het lege doel kon plaatsen (5 – 1). 10 minuten later werd er al weer gescoord, nu weer door SVBO (5 – 2). Bij SVBO was de pijp al aardig leeg en met een beetje meer precisie en oog voor de vrijstaande medespeler had FIT Boys de score gemakkelijk naar de dubbele cijfers kunnen tillen. Nu duurde het tot de 78e minuut toen Christiaan Trijbels zijn Engelse hattrick voltooide en de 6 – 2 scoorde. In de 89e minuut was Mark Visser er goed vandoor op rechts en kwam alleen voor de keeper en scoorde beheerst (7 – 2). Toch was het SVBO met het laatste woord en dat was een doelpunt van de buitencategorie. Van een ruime afstand plaatste de SVBO aanvaller de bal met een prachtige curve over de iets voor zijn doel staande Peter Jan Oosting in de verre hoek. De 7 – 3 samen met de 2e van Christiaan Trijbels in de kruising waren de twee hoogtepunten van de middag. Zoals gezegd is er op 16 september geen bekerwedstrijd meer door het terugtrekken van VEV Klazienaveen Noord. ACV 2 en FIT Boys 1 zullen dus gaan uitmaken wie de poulewinnaar zal worden.

Zaterdag 9 september speelt FIT Boys 1 om 12:30 uur uit in Assen tegen ACV 2.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Jeroen Boele, Gerald Haandrikman (45e Mark Visser), Wilko Stevens, Jesse Turkstra (75e Nick Middelbos), Matthijs Bonnen, Jos Gerding, Julian Boom, Thijs Oosting, Dirk van Faassen (45e Stefan Eefting) en Christiaan Trijbels.