FIT Boys 1 wint eerste oefenwedstrijd 2018

13 januari 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van afscheid nemend trainer/coach Alex Padding, hij gaat naar VIOS Oosterhesselen, begon de voorbereiding van de o zo belangrijke tweede seizoenhelft met een oefenwedstrijd tegen Vitesse’63 thuis op Sportpark Noord-West. Vooraf in de wedstrijdbespreking was Alex Padding duidelijk naar de ploeg: “Ik ga hier weg als trainer van een 3e klasser en daar gaan we als staf en ploeg alles aan doen.” Het team staat hier vierkant achter en is volop gemotiveerd in de laatste 16 wedstrijden van deze competitie alles te geven. Met wat aanpassingen in de opstellingen begon FIT Boys nog wel goed aan de wedstrijd, maar was het Vitesse’63 die op een 0 – 1 voorsprong kwam (Stefan Heuvelman). Tegen het einde van de 1e helft maakte Matthijs Bonnen met een prachtig doelpunt de 1 – 1. In de tweede helft begon FIT Boys weer sterkt en wist halverwege de 2e helft ook de 2 – 1 te maken (nieuwe spits Tim Seubring). Vitesse drong nog wel aan, maar het bleef 2 – 1 en dus winst in deze 1e oefenwedstrijd van 2018.

Zoals gezegd had Alex Padding was aanpassingen gedaan in de opstelling en de speelstijl en hoewel dat even wennen was, waren de twee doelpunten daar wel de uitkomst van. Op een hobbelig veld speelde FIT Boys wel nadrukkelijk naar voren, maar moest het erg wennen aan deze nieuwe speelstijl. Niet alles ging goed, maar bij vlagen pakte de ploeg het wel goed op. Er waren enkele prima aanvallen over rechts, waarbij Stefan Eefting de achterlijn kon halen. Dit leverde nog niet direct een doelpunt op. Halverwege de 1e helft kreeg Vitesse een corner. Bij de tweede paal kon een ongedekte middenvelder de bal terugkoppen en deze werd in het doel gefrommeld (0 – 1, Stefan Heuvelman). Even teleurstelling, maar FIT Boys pakte het direct weer op. Vervelend incident was het uitvallen van aanvoerder Ruud Seubring. Hij kreeg een knietje in het bovenbeen en werd naar de kant gehaald. Invaller Christiaan Trijbels viel echter prima in en zorgde voor het nodige gevaar op links. Het hoogtepunt van de middag vond plaats in de laatste fase van de 1e helft. Een prachtige diepe bal op de diepgaande middenvelder Matthijs Bonnnen werd door Matthijs op zijn juiste waarde geschat. Niet aannemen maar de bal licht toucheren met het hoofd, zorgde voor een prachtige curve over de uitkomende Vitesse-goalie in het lege doel (1 – 1). Dat was de ruststand.

De tweede helft veel wisselingen en dat zorgde eerst even voor wat aanpassingsproblemen, maar al snel nam FIT Boys nadrukkelijk het initiatief. Het speelde op de helft van Vitesse, en de ‘Koekangnezen’ kwamen er nog maar spaarzaam uit en leden veel balverlies door goed druk zetten van FIT Boys. Halverwege de 2e helft werd diepe spits Tim Seubring, die nog erg moest wennen aan zijn nieuwe plek, aangespeeld. Hij draaide goed weg bij zijn tegenstander en voor de keeper schoof hij de bal er prima langs. De bal rolde tergend langzaam over de doellijn. Hulp van meegelopen rechtsbuiten Stefan Eefting was niet meer nodig (2 – 1). De laatste fase van de eerste helft drong Vitesse nog aan en moest ingevallen keeper Willem Flokstra nog een paar keer handelend optreden, maar hij hield zijn doel schoon. Zo eindigde deze oefenwedstrijd in een 2 – 1 overwinning, maar dat was eigenlijk nog niet eens het belangrijkste van deze middag. De eerste stap naar een succesvolle tweede seizoenhelft is gezet. FIT Boys heeft nog 16 wedstrijden om van dit seizoen een succesvolle competitie te maken.

Volgende week zaterdag 20 januari speelt FIT Boys 1 een oefenwedstrijd om 14:30 uur uit tegen VVAK 1.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting (45. Willem Flokstra), Thijs Oosting (45. Jako van Faassen), Jeroen Boelen (45. Gerald Haandrikman), Wilko Stevens, Jesse Turkstra (45. Renaldo Boom), Dirk van Faassen, Elwin Dam, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Tim Seubring en Ruud Seubring (35. Christiaan Trijbels).