FIT Boys is kwalitatief beter dan Damacota en wint

28 september 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging in de 2e competitieronde op bezoek in Nieuwe Pekela bij Damacota. FIT Boys wilde de overwinning in de 1e speelronde een vervolg geven en Damacota wilde na een verliespartij tegen Fc Assen vorige week nu wel voor de punten gaan. Bij Damacota is na de promotie via de nacompetitie een kleine leegloop geweest. 6 spelers verlieten de club en dat was een flinke aderlating. In de voorbereiding daarom geen oefen- en bekerwedstrijden. In de bestuurskamer waren ze er na afloop duidelijk over: “Jullie spelen met een plan en met automatismen, wij niet.” Damacota moet bouwen dit seizoen en hopen dat ze er in blijven. Toch bleef de wedstrijd te lang een wedstrijd en dat lag aan FIT Boys zelf. In een zwakke eerste helft moest scheidsrechter Nijboer de ploeg uit Beilen helpen aan een doelpunt. Lars Hilberts werd licht aangeraakt in de zestien en ging neer. Penalty, maar die was makkelijk gegeven. Eerlijk is eerlijk. Lars nam zelf plaats achter de bal en opende de score (13e 0 – 1) en maakte zijn 25e competitiedoelpunt in het 1e (37 doelpunten inclusief de beker). Maar ondanks het soms matige spel waren er enkele prima aanvallen van FIT Boys-kant die zeker een doelpunt hadden moeten opleveren. FIT Boys-keeper Robert Haandrikman kreeg enkel terugspeelballen, maar Damacota had ook zomaar kunnen scoren toen de spits uit een vrije bal net over kopte. 0 – 1 bleef het en dit was dan ook de ruststand.

In de 2e helft begon FIT Boys uitstekend en liet zien kwalitatief beter te zijn dan Damacota. Een mooi aangesneden voorzet werd door Giel Stahlmecke, die achter de man vandaan kwam (de grensrechter vlagde wel maar werd terecht overruled), met een mooie snoekduik binnengekopt (50e 0 – 2). 10 minuten later was het Stefan Eefting die de wedstrijd op slot gooide en de 0 – 3 maakte. De buit leek binnen en uit het niets ging FIT Boys slordig spelen en leed te veel balverlies en hielp Damacota in het zadel. Bij een diepe bal had de FIT Boys verdediging de zon tegen en werkte de bal niet goed weg en de Damacota speler schoot binnen (1 – 3). Totaal onnodig leek het weer een wedstrijd te worden en Damacota schakelde een tandje bij. Echte grote kansen kwamen er niet voor Damacota en toen andermaal Lars Hilberts er op links vandoor was en de vrij staande Giel Stahlmecke niet over het hoofd zag, was de wedstrijd wel gelopen. Giel ronde beheerst af en maakte met zijn 2e van de middag de 1 – 4. Na een paar minuten blessuretijd floot scheidsrechter Nijboer deze wedstrijd de boeken in. Na afloop smaakte de bruine fruitschaal prima (bedankt Damacota) en gingen de 3 punten met in de tas naar Beilen waar een groot deel van de selectie nog even een feestje ging bouwen in de plaatselijke feesttent. Uiteindelijk werd het verschil in kwaliteit in de score uitgedrukt.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg, Corné van den Berg, Julian Boom (85e Julian Stel), Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (69e Daniël van der West), Thijs Janssens (45e Stefan Eefting), Lars Hilberts (85e Jelmer van Dijk).

Volgende week zaterdag 5 oktober speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West tegen Onstwedder Boys. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Thom Mulder.