FIT Boys speelt een nuttige oefenwedstrijd tegen Bakkeveen

17 augustus 2024

Op deze zonovergoten zaterdagmiddag op Sportpark Noord-West was er de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen. De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde een oefenwedstrijd tegen Bakkeveen. Mooi was het te zien dat één van de eigenaren van hoofdsponsor HQ Online onderdeel uitmaakte van de selectie. Vv Bakkeveen is sinds dit seizoen overgestapt van de zondag naar de zaterdag en speelt ook 4e klasse. Nieuwe trainer Reinder Jeensma wil in de voorbereiding eerst eens kijken wat hij aan spelers in zijn selectie heeft en de speelstijl er in slijpen. En die speelstijl is een positieve. Hoog druk zetten en één op één spelen en aanvallende intenties. Daar tegen over borduurt FIT Boys 1 voort op vorig seizoen en wil verzorgd aanvallend voetbal spelen en op de juiste momenten druk zetten op de tegenstander.

Na een nog wat weifelend begin was de midden fase van de eerste helft voor FIT Boys en de ploeg speelde verzorgt en aanvallend voetbal met enkele oogstrelende aanvallen die wel een doelpunt verdiend hadden. Het duurde tot de 30e minuut voordat er een doelpunt viel. Weer een goede aanval van FIT Boys werd onderschept maar er was direct balverlies en de bal kwam bij de volledig vrijstaande spits Daniël van der West. Geen buitenspel, want één van de verdedigers was blijven hangen en Daniël bleef oog in oog met de Bakkeveen-keeper koel en maakte de 1 – 0. Dat was ook de ruststand.

Opstelling FIT Boys 1e helft: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Julian Boom, Corné van den Berg, Jesse Turkstra, Jako van Faassen, Matthijs Bonnen, Johan Vriesema, Pascal Elzenaar, Daniël van der West, Lars Hilberts.

De tweede helft wisselden beide teams door en daalde het niveau wel enigszins. FIT Boys werd slordig aan de bal en leed daardoor te veel balverlies. Maar ook de tweede helft liet de ploeg zien prima te kunnen voetballen. Na wederom een werkelijk prachtige aanval lanceerde Johan Vriesema met de perfecte diepe bal Lars Hilberts en hij kon de zestien insnijden en kwam alleen voor de keeper. De bal verdween door de benen van de keeper in het doel, 2 – 0 (61e minuut). Bakkeveen bleef het ook proberen en door een fout aan FIT Boys zijde kwam er ook een kans en een doelpunt. Vv Bakkeveen-speler Silvan Siebenga maakte de 2 – 1 en de ploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker. Daar kwamen ook kansen op, maar aan de andere kant had Thijs Janssens ook zo maar de 3 – 1 kunnen maken, maar zijn inzet was te zacht. Tegen het einde van de wedstrijd moest FIT Boys-keeper Robert Haandrikman nog een bal uit de kruising tikken. Zo bleef het 2 – 1 en floot scheidsrechter Albert Gerding deze wedstrijd de boeken in. Al met al voor beide teams een nuttige oefenwedstrijd en de kop is er af.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Robert Haandrikman, Lars de Boer, Julian Boom (Niels Hepping), Nick Middelbos, Corné van den Berg, Reinder van Faassen, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Thijs Janssens, Daniël van der West, Lars Hilberts.

Woensdag 21 augustus speelt FIT Boys 1 een oefenwedstrijd uit tegen Angelslo (20:00 uur) en zaterdag 24 augustus wederom een uitwedstrijd tegen Nieuw Buinen (14:30 uur).