FIT Boys speelt uitstekende bekerpot tegen ACV 2

7 september 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring speelde de 2e bekerwedstrijd uit in Assen tegen ACV 2. De ploeg van trainer/coach Jordan Jansen acteert in de reserve hoofdklasse en kan qua spelers putten uit ACV 1 (2e divisie) en ACV O23 (divisie 1C) en heeft een technisch en tactisch prima ploeg die op alle posities betere spelers heeft dan FIT Boys. Maar FIT Boys zet daar een tactisch sterk plan en veel strijdlust tegenover en dan kun je het ook een reserve hoofdklasser lastig maken. Bij vlagen en met name de eerste 20 minuten raasde er een ACV storm over het veld en werd FIT Boys achteruit gedrukt, maar naarmate de 1e helft vorderde kreeg FIT Boys meer grip op het spel van ACV 2 en kon het zelf ook af en toe aan aanvallen denken. Het was jammer dat binnen 2 minuten (20e en 22e minuut) de 1 – 0 en 2 – 0 vielen, maar gelukkig ging de ACV storm daarna wat liggen. Opsteker voor de rust was de 2 – 1. Lars Hilberts kreeg op rechts in de diepte de bal en draaide naar zijn linker been en haalde met veel gevoel uit. Dit werd de ACV-keeper te machtig en de bal verdween net onder de lat in het doel (31e 2 – 1). De stand wist FIT Boys over de streep te spelen tot de rust.

In de rust werd FIT Boys op het hart gedrukt dat ACV na de rust weer met dezelfde intensiviteit zou spelen als aan het begin van de 1e helft. En dat gebeurd al duurde dit niet lang. Een ACV speler met geel op zak wilde een vrije bal na een vermeende overtreding en ging met de scheidsrechter in discussie en kreeg zijn 2e geel dus rood. ACV 2 moest met 10 man door. FIT Boys kreeg daardoor meer balbezit zonder echt grote kansen te krijgen. Maar ACV kreeg met 10 man toch voldoende kansen. Ook met een man minder blijft deze ploeg misschien wel 2 maten te groot van FIT Boys. Uit een counter maakte het de 3 – 1. Er stonden op de rand zestien 2 man vrij en één schoot raak. FIT Boys bleef een positieve spelopvatting hanteren en ging steeds meer naar voren voetballen met de backs hoog op. Er kwamen ook wat kleine mogelijkheden, maar aan de andere kant bleef ACV ook gevaarlijk. Naarmate de 2e helft vorderde ging FIT Boys steeds meer risico nemen om toch de 3 – 2 te forceren. Deze speelstijl, ook geprezen door de ACV-trainer na afloop (“Jullie hebben een positieve spelopvatting. Daarom werd het een leuke wedstrijd.”), leverde in de 85e minuut de 3 – 2 op. Wederom was het Lars Hilberts die een uittekende aanval over links, na goed druk zetten en een balverovering, bij de tweede paal uitstekend binnen werkte. ACV 2 speelde met de rem er op en ging tijdrekken. FIT Boys probeerde in de spaarzame tijd die nog restte de gelijkmaker te forceren. Het mocht niet zo zijn. Toch was FIT Boys content met het resultaat en met name met het vertoonde spel. Hier kan de ploeg zeker verder mee. Tegen een sterkte tegenstander wist FIT Boys toch zijn eigen plan uit te voeren en dat ging bij vlagen erg goed.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Rens Lunenborg, Mike Jonink, Gerjan Hoogenberg (45e Thijs Oosting), Corné van den Berg, Jako van Faassen (45e Julian Boom), Giel Stahlmecke, Johan Vriesema (68e Reinder van Faassen), Stefan Eefting (45e Ivo van Ewijk), Thijs Janssens (68e Marrin Strijker), Lars Hilberts.

Zaterdag 14 september speelt FIT Boys de 3e en laatste bekerwedstrijd thuis tegen Veenhuizen 1 om 14:30 uur op Sportpark Noord-West. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marco Smook Brands.