FIT Boys wint generale repetitie tegen Oudehaske

13 februari 2022

Na een verlengde winterstop mag de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh 19 februari weer de wei in voor de 2e helft van de competitie. Het trapt af tegen titelkandidaat ZZVV. Maar deze zaterdag werd er eerst nog geoefend tegen Oudehaske. Een ploeg in de brede middenmoot van de 3e klasse A, die nog wel wat punten nodig heeft om definitief afscheid te nemen van de onderste regionen. Maar ze hebben vooral de bovenste ploegen in de stand gehad en kijken dus met vertrouwen naar de 2e seizoenshelft. Hoe anders is het voor FIT Boys. Nog maar 1 punt en onderaan in de de stand van de 3e klasse D. Hoewel de wedstrijd CSVC – SCD Dedemsvaart om 12:30 uur nog op afgelast stond, werd er toch gevoetbald in Coevorden en werd het verrassend 0 – 0. Dan moet FIT Boys het 26 februari maar gaan doen.

Dan de wedstrijd. Uw verslaggever moest de eerste 20 minuten even missen door een blessure op één van de andere velden. Bij aankomst bij het veld was de stand al 2 – 0. Na een prima FIT Boys-aanval werd Jelmer van Dijk in stelling gebracht en hij scoorde (12e 1 – 0). 5 minuten later werd er achterin bij Oudehaske niet resoluut ingegrepen. De keeper kreeg de bal teruggespeeld, treuzelde te lang en werd onder druk gezet door spits Daniël van der West. De keeper schoot de bal tegen het uitgestoken been aan van Daniël de deze verdween in het doel (17e 2 – 0). Een droomstart en FIT Boys speelde gewoon een uitstekende 1e helft, waar Oudehaske volgens eigen zeggen een complete offday had. Toch slopen er ook wat slordigheden in, verkeerde keuzes en verkeerd inspeelpasses en zo hielp de Groen-gele formatie de Oranje-hemden in het zadel. Een overtreding op links leverde een vrije bal op voor Oudehaske. De bal werd ingedraaid de zestien ingebracht, keeper Niels van der West moet een keuze maken. Of blijven staan voor het geval de bal getoucheerd werd of al de hoek in gaan. Hij koos voor het eerste, de bal werd niet aangeraakt en draaide in de verre hoek (28e 2 – 1). Toch was het slotakkoord in de 1e helft voor FIT Boys. Een aanval over rechts eindigde met een lange voorzet bij de 2e paal bij Lars Hilberts. Hij bedacht zich niet en nam de bal ineens. Deze verdween buiten het bereik van de Oudehaske-keeper in de verre hoek (42e 3 – 1). En dat was dus de ruststand.

De tweede helft werd er gewisseld en was er meer sprake van een gelijk opgaande wedstrijd. Beide ploegen kregen in de beginfase van de 2e helft wel mogelijkheden, waarbij FIT Boys enkele mogelijkheden ook wist om te zetten in kansen. Bij een aanval over rechts kwam de bal na een geblokt schot op de 5 meter voor de voeten van Daniël van der West. Hij schoot laag in en de spelers op de doellijn konden de bal blokken. Oudehaske werd voornamelijk gevaarlijk uit corners en die gaf FIT Boys nog wel eens onnodig weg. Toch wist Niels van der West zijn doel de tweede helft schoon te houden. Ook de jonge Oudehaske-keeper hoefde niet meer te vissen en zo werd de ruststand de eindstand. Van FIT Boys-kant een prima generale voor de wedstrijd tegen ZZVV (19 februari) en Oudehaske heeft het beste bewaard voor de 1e competitiewedstrijd na de winterstop tegen Heeg (19 februari). Zij kunnen veel beter.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer (80e Mike Jonink), Mike Jonink (45e Julian Boom), Lars de Boer, Thijs Oosting, Jelmer van Dijk (45e Ivo van Ewijk), Matthijs Bonnen, Jacco van Faassen, Stefan Eefting (75e Jelmer van Dijk), Daniël van der West, Lars Hilberts (45e Roan Koster).

Zoals gezegd zaterdag 19 februari speelt FIT Boys 1 om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen ZZVV.