FIT Boys wint overtuigend van Mussel door sterke 2e helft

4 november 2023

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging op bezoek in Mussel bij sv Mussel. Vorig seizoen verloor het uit met 2 – 1 en dus wilde de ploeg zeker iets goed maken. De eerste helft speelde FIT Boys al prima, maar vergat te scoren. Dat deed Mussel wel uit een van de weinige aanvallen. Een corner belande op het hoofd van aanvoerder Lars Hemmes en hij kopte raak. Aan de andere kant kreeg FIT Boys diverse mogelijkheden en goede kansen om met een voorsprong de rust in te gaan. Het geluk zat niet mee of het vizier stond niet op scherp. Bij één moment, een inzet van Lars Hilberts, veerde de bank al op maar de bal ging langs de verkeerde kant van de paal. Mussel kreeg vlak voor de rust nog een 100% kans op de 2 – 0 na een foute inspeelpass van achteruit bij FIT Boys. Gelukkig ging de bal langs de verkeerde kant van de paal. Met iets meer precisie had FIT Boys met een voorsprong de rust in kunnen gaan, maar het had ook zo maar 2 – 0 achter kunnen staan. Rust.

Wat er in de rust in de thee zat bij beide teams zal wel altijd een geheim blijven, maar FIT Boys begon uitstekend aan de 2e helft en Mussel won bijna geen duel meer. Het speelde enkel en alleen de lange bal, maar de balvaste spits zat stevig in de tang bij de FIT Boys-verdedigers. Met een lichte blessure was spits Daniël van der West achtergebleven in de kleedkamer en Jelmer van Dijk kwam voor hem in het veld. Dat bleek een gouden wissel. Tussen de 45 en 50e minuut scoorde Jelmer 2 keer. FIT Boys zette vol druk vooruit veroverde de bal tot twee keer toe op het middenveld en uiteindelijk stond Jelmer 2 keer op de juiste plek om het af te maken (47e en 50e 1 – 1 en 1 – 2). Het bleef eenrichtingsverkeer, maar de vele kansen waren niet besteed aan FIT Boys. Totdat Matthijs Bonnen net in de zestien de bal ontving. Hij zag de keeper wat voor zijn doel staan en produceerde een prachtige stift over de keeper in de verre hoek. Prachtdoelpunt (64e 1 – 3). Mussel zette nog één keer aan en het was voor FIT Boys zaak niet op 2 – 3 te komen, maar het eerder af te maken. Maar kansen van Corné van den Berg (strandde op de keeper), Lars Hilberts (koos één maal de korte hoek in plaats van afgeven en koos voor de sleep in plaats van de lange hoek te kiezen), Marrin Strijker (schoot al van buiten de zestien op de binnenkant paal in plaats van door te lopen) en de ingevallen Giel Stahlmecke (schieten in plaat van de zestien in gaan en schot net niet nauwkeurig genoeg). Het had met deze 6 kansen dus ook al 1 – 9 kunnen staan, maar dit gebeurde niet en Mussel ging één-op-één spelen om nog iets te forceren. FIT Boys kreeg het ook wel moeilijk, stond onder druk maar er kwamen geen echte 100% kansen voor Mussel. Aan de andere kant ontstonden er zeeën van ruimte en uiteindelijke profiteerde Lars Hilbrands (volgens de omroeper) hier van. Hij kon alleen af op de Mussel-keeper en koos de lange hoek en scoorde de 1 – 4 (83e minuut). Het verzet was nu wel gebroken en FIT Boys speelde de pot professioneel uit. De ploeg had de slechte resultaten van vorige seizoen (2 keer verlies) van een passend antwoord voorzien. Een meer dan terechte overwinning die met wat meer precisie veel hoger uit had kunnen vallen. De 3 punten gingen mee in de ‘3 punten’-tas naar Beilen. Knappe overwinning met bij vlagen prima spel.

Volgende week zaterdag 11 november speelt FIT Boys thuis op sportpark Noord-West tegen CSVC uit Coevorden. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jan Willem Roesink.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Mart Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Corné van den Berg (85e Koen de Vries), Johan Vriesema, Leon Timmerman (75e Giel Stahlmecke), Matthijs Bonnen, Marrin Strijker (70e Gerjan Hoogenberg), Daniël van der West (45e Jelmer van Dijk) en Lars Hilberts.