FIT Boys wint van aanstaande kampioen Borger

11 mei 2024

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online van trainer/coach Tim Seubring ging op bezoek in Borger bij aanstaande kampioen Borger. Theoretisch kon FIT Boys nog vol voor het kampioenschap gaan, zeker toen duidelijk werd dat nummer 2 SCN in Vries ging verliezen van VAKO. Trainer/coach Tim Seubring wilde risico nemen en achterin één-op-één spelen en dat liep de eerste helft niet echt/echt niet. De aanvallers konden te weinig druk zetten op de verdediging van Borger, het middenveld van FIT Boys had het zwaar tegen de sterke en geslepen middenvelders van Borger en daardoor kwamen het centralen duo achterin vol onder druk. FIT Boys was overal een stap te laat en Borger zette volop druk en was in de duels sterker en volwassener. Het piepte en kraakte aan FIT Boys zijde en Borger kreeg mogelijkheden en kansen met een aantal bijna één-op-één momenten die nog net onderschept konden worden of keeper Robert Haandrikman greep goed in. Een penalty moest Borger helpen aan een doelpunt en die werd onberispelijk afgemaakt door topscoorder Hendrik Gustin (1 – 0). Een terechte tussenstand en dat de rust met deze stand werd gehaald was een wonder. Borger had eenvoudig op 3 – 0 kunnen staan en FIT Boys had de rust nodig om zich even te herpakken.

De tweede helft stond het veel beter bij FIT Boys en kwam de ploeg ook aan voetballen toe. Borger zette door de speelwijze van FIT Boys iets minder druk naar voren toe en FIT Boys kreeg kansen en mogelijkheden. in de 59e minuut kwam een mooie aanval over links terecht bij linksback Corné van de Berg en zijn voorzet was prima. Marrin Strijker twijfelde niet en kegelde de bal in de winkelhaak (1 – 1). FIT Boys rook bloed en zette door. Rond de 61e minuut kwam andermaal de assist van Corné en weer was het Marrin die afrondde (1 – 2). Het werd stil aan Borger-zijde en de ploeg moest zich even herpakken. Het twijfelde ook met de tussenstand in Vries (3 – 1 voorsprong voor VAKO op nummer 2 SCN). Of deze stand koesteren of de gelijkmaker maken. De ultieme kans op de 2 – 2 kwam in de 70e minuut, wederom een penalty. Dit maal schoot Hendrik Gustin hoog over en het doek met ‘Borger leeft’ van het vangnet. In de laatste fase kon de wedstrijd alle kanten op. Borger schoot nog op de lat en wist keeper Robert Haandrikman op zijn weg. Aan de andere kant met lange uittrappen van Robert wisten de rappe FIT Boys-aanvallers veel gevaar te stichten. Met iets meer precisie hadden diverse mogelijkheden kansen kunnen worden en had FIT Boys ook maar zo naar 1 – 4 kunnen uitlopen. Dat gebeurde niet en over twee helften gezien zou dat ook niet terecht zijn geweest. De krachten vloeiden aan beide zijden weg en in de 90+4 minuut floot scheidsrechter Dröge voor het einde. FIT Boys had de aanstaande kampioen de 3 punten afgesnoept en het kampioensfeestje kon nog even in de ijskast. Voor Borger volgende week uit in Hollandscheveld zaak om het af te maken. FIT Boys speelt nog tegen Wildervank om deze klassering (2e plek!) vast te houden.

Volgende week zaterdag 18 mei de laatste competitiewedstrijd voor FIT Boys thuis om 14:30 uur op Sportpark Noord-West tegen Wildervank. Als SVBO verliest van VAKO en Wildervank wint, pakken zij de 3e periode. Als FIT Boys dik wint en Borger verliest dik in Hollandscheveld (verschil in doelsaldo 11 doelpunten, dus 2 keer 6 – 0 volstaat) dan is FIT Boys kampioen. Een potje dus die er toe doet en onder leiding staat van scheidsrechter John de Vries.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Mart Oosting, Mike Jonink, Corné van den Berg, Jako van Faassen (85e Johan Vriesema), Giel Stahlmecke (73e Stefan Eefting), Matthijs Bonnen, Lars Hilberts, Marrin Strijker en Leon Timmerman (73e Jelmer van Dijk).