Het Driede tegen Actief O23 (beker)

22 oktober 2022

Ja, u leest het goed. Het Driede moest in de beker aantreden tegen een Onder de 23 team. Dat leek ons al een hele uitdaging, maar om het nog wat spannender te maken werd de wedstrijd verplaatst van 14:30 naar 10:30 uur. De gemiddelde leeftijd van het Driede is 32, als ik Sportlink moet geloven. Het Driede bestaat uit 21 man, maar afgelopen zaterdag waren er, mede door de vroege aanvangstijd en andere verplichtingen, in totaal 12 man afwezig. Edwin is één van onze drie leiders en zocht naar alle mogelijke oplossingen. Jan Jonink (TC) werd ook nog aan het werk gezet en uiteindelijk werd het Driede aangevuld met: Erwin Bron, Giel Stahlmecke, Marrin Strijker, Robert Jan Winters en Tijs Bazuin. Nogmaals bedankt dat jullie mee wilde doen!

De wedstrijd begon fantastisch! Binnen 69 seconden verstuurde Edwin van achteruit een crosspass richting de linkerflank. William verlengde de bal en Erwin startte de brommer en ging richting het doel. Huppakee, een aantal verdedigers voorbij en een geplaatste bal in de verre hoek. Het Driede staat 0-1 voor. Actief zocht naar de gelijkmaker, maar een aantal afstandsschoten belandde in het vangnet of Beertje hield ze vakkundig tegen. Het scorebord gaf de score niet weer, maar de tijd was wel zichtbaar. Op de vraag aan de scheidsrechter hoe lang de eerste helft nog duurde antwoordde hij: “Dat kan je toch zien op het scorebord.”. Het scorebord gaf toen 11:12 aan, dus ik ging er vanuit dat we nog drie minuten door moesten. Leugens zeg ik je! Toen het rustsignaal klonk stond er 11:17 op het scorebord.

Actief kwam de tweede helft goed uit de startblokken en prikte via een puike voorzet de 1-1 binnen. Vervolgens drukte ze goed door en maakte ze ook nog de 2-1. Hoe dat precies ging weet ik niet meer. Ze hadden er vast op getraind. Via een soepele aanval gaf Marrin de bal vanaf de rechterflank voor op Sjakie. Die schoof de bal richting de verre hoek, maar via een verdediger en een katachtige reflex van de doelman stuiterde de bal 13.37 cm naast het doel. Op het middenveld werd er goed gecombineerd en Giel gaf een steekbal op de diepgaande Tijs. Die legt de bal klaar voor de meegelopen Sjakie en de laatste genoemde werkt de bal met een droge knal achter de doelman, de stand is weer gelijk.

Uiteindelijk moet er een winnaar komen bij een bekerwedstrijd en daarom moeten er penalty’s worden genomen. Beertje besluit drie penalty’s te stoppen. Hatseflats, we zijn een ronde verder in de beker! De volgende ronde is op 17 dec en de tegenstander is nog niet bekend. Uiteraard bent u van harte welkom. Komt dat zien, komt dat zien!