Mindere oefenwedstrijd FIT Boys levert wel winst op

21 augustus 2024

De Auto Beilen-/Autohopper-/HQ Online-equipe van trainer/coach Tim Seubring ging voor de 2e oefenwedstrijd op een doordeweekse woensdag op pad naar Emmen om te spelen tegen sc Angelslo. Met een 1e selectie aangevuld met enkele 2e elftal spelers zette FIT Boys geen goede eerste helft neer. Angelslo speelde een aanvallend spelletje met hoog druk en FIT Boys had daar zichtbaar moeite mee. De ploeg speelde ook ongeconcentreerd en slordig en leed te veel balverlies. Angelslo kreeg de beste kansen en in de 8e minuut was het al raak met de tot dan toe terechte 1 – 0 tot gevolg. Naarmate de 1e helft vorderde werd het spel wel iets beter, maar nog te vaak werden de verkeerde keuzes gemaakt en dat leed dan weer tot te snel balverlies. De 1 – 1 kwam dan ook uit het niets. Marrin Strijker werd goed aan het werk gezet de zestien in en faalde niet (11e 1 – 1). FIT Boys kreeg het aanvalsspel van Angelslo beter onder controle en zonder nu de pannen van het dak te spelen kwam het toch op voorsprong. Rechtsbuiten Thijs Janssens kreeg de bal en sneed vanaf rechts de zestien in en met een droge geplaatste schuiver in de lange hoek maakte hij de 1 – 2 (31e). Hoewel slordig was de ploeg in de laatste 5 minuten zeer effectief, terwijl Angelslo ook kansen kreeg maar minder scherp was of FIT Boys-keeper Robert Haandrikman tegenkwam. Daniël van der West werd de diepte ingestuurd, klopte zijn tegenstander op snelheid en met een slim duwtje en scoorde de 1 – 3 (42e). 3 minuten later was het Giel Stahlmecke die een aanval afrondde en de 1 – 4 scoorde. Dat was ook de ruststand. Een wonder, want het spel was niet om over naar huis te schrijven, maar toch ging FIT Boys met een 1 – 4 stand de rust in.

Opstelling FIT Boys de 1e helft: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Gerjan Hoogenberg, Julian Boom, Rens Lunenborg, Johan Vriesema, Giel Stahlmecke, Matthijs Bonnen, Thijs Janssens, Marrin Strijker (20e Daniël vd West), Lars Hilberts.

In de tweede helft had FIT Boys het beter staan en meer balbezit dan tegenstander Angelslo. Het kreeg ook wel kansen, maar was niet scherp in de afwerking. Angelslo bleef de voetballende oplossing zoeken en dat leverde de ploeg van trainer/coach Sander Eising ook kansen op. Aan de andere kant kreeg FIT Boys ook vaak veel ruimte of kon profiteren van fouten aan Angelslo-zijde. Toch bleef de score 1 – 4 tot de 78e minuut toen Angelslo op 2 – 4 kwam. Een diepe bal werd door keeper Robert Haandrikman verkeerd ingeschat en de Angelslo-speler produceerde een prachtige lange lob in het lege doel (2 – 4). Met een beetje meer precisie had FIT Boys de score ook nog uit kunnen bouwen, maar dat gebeurde niet meer. Zo eindigde deze oefenwedstrijd in een 2 – 4 overwinning en dat zonder eigenlijk goed te spelen. Dat kan ook. Een iets minder nuttige oefenwedstrijd, maar wel goed voor het zelfvertrouwen.

Opstelling FIT Boys de 2e helft: Robert Haandrikman, Thijs Oosting, Gerjan Hoogenberg (65e Rens Lunenborg), Corné vd Berg, Jesse Turkstra, Johan Vriesema, Giel Stahlmecke (60e Matthijs Bonnen), Rens Lunenborg (60e Roan Koster), Thijs Janssens (60e Lars Hilberts), Daniël vd West, Pascal Elzenaar.

Zaterdag 24 augustus speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Nieuw Buinen. De laatste oefenwedstrijd voor de bekercompetitie begint met thuis Fc Zuidlaren (31 augustus), uit ACV 2 (7 september) en thuis Veenhuizen (14 september).