EK 2024: Tussenstand FIT Boys EK 2024-poule

10 juli 2024

De halve finales zijn gespeeld en 1 team staat toch wel terecht in de finale. Spanje. Dat team speelt het beste en meest aantrekkelijkste voetbal. Het stuurde de Fransen, die over het hele toernooi tegenvielen, naar huis. In de andere halve finale begon Nederland ijzersterk en schoot de immer sip kijkende Xavi Simons op geweldige wijze de 1 – 0 binnen. Daarna het penaltymoment of eigenlijk de wel of niet hands moment, maar daar keek de VAR niet naar. De bal caramboleerde tegen de arm van Saka en kwam voor de voeten van Kane die uithaalde en daarbij de voet van Dumfries raakte. De VAR riep scheidsrechter Felix Swetser naar de kant en liet alleen de 2 seconden van het schot van Kane zien en zo kreeg Engeland een goedkope penalty en een doelpunt. Daar waren zelfs de analisten van de Engelse TV het mee eens. Nog niks aan de hand en naarmate de 2e helft vorderde kwam Oranje beter in het spel. Maar ook Engeland bleef gevaarlijk, zo ook in de 90e minuut. de klok stond op 89:58 toen invaller Watkins de bal in de zestien aannam en uit de draai door de benen van De Vrij (89:59) in de verre hoek scoorde (90:00). Er kwamen maar 2 minuten bij die ingingen in de 93 minuut door de vele wissels aan beide kanten. Het mocht niet meer baten en de Oranje droom spatte uiteen. Wel de halve finale gehaald en misschien moet je maar blij zijn dat je niet in de finale tegen Spanje staat. Nu al medelijden met de Engelsen. Als Spanje het op zijn heupen krijgt zondagavond dan kon het wel eens een hele vervelende avond worden voor de Britten. Of zijn de wonderen de wereld niet uit en weet Southgate een wonder te bewerkstelligen met zijn ploeg? Maar Southgate moet zijn aandacht verdelen, hij wordt ook als agent ingezet om de Britse hooligans in toom te houden….