Voorbeschouwing FIT Boys 1 – Tonego 1

11 maart 2018

Zaterdag 17 maart speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding de thuiswedstrijd tegen Tonego.Tonego is de nummer 5 in de 3e klasse D en FIT Boys staat 13e. FIT Boys verloor vorige week uit bij koploper Lutten met 5 – 2 na wederom een slechte eerste helft en door het missen van enkele 100% kansen op meer in de 2e helft. The continuing story dit seizoen, FIT Boys heeft teveel kansen nodig om te scoren en treft tegenstanders die erg effectief zijn. De ploeg speelt dus nog 13 finales en wederom zaterdag staat een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Uit tegen Tonego werd het overigens 1 – 1. Tonego won vorige week met 6 – 0 van BSVV en verleende FIT Boys daarmee een prima dienst. Winst is het enige dat telt voor FIT Boys.

Deze competitie
Tonego behaalde deze competitie 25 punten uit 14 wedstrijden. Het won 7 keer, speelde 4 keer gelijk en verloor 4 maal. Na een 1e winstpartij tegen SVN’69 (3 – 1) werd er 2 keer verloren van Hardenberg’85 (4 – 2) en FDS (2 – 3). Daarna volgden er 2 overwinningen tegen SCN (2 – 9) en Lutten (3 – 4) en vervolgens 2 gelijke spelen tegen FIT Boys (1 – 1) en BSVV (1 – 1). Van OZC werd verloren (0 – 1) en van ZZVV (0 – 2), Hollandscheveld (4 – 0) en Hoogeveen (3 – 1) werd gewonnen. De laatste wedstrijd voor de winterstop werd er met 3 – 3 gelijkgespeeld tegen LTC. Na de winterstop waren de resultaten wisselend. Thuis tegen SCD’83 werd het 0 – 0, uit bij SVN’69 werd er met 3 – 1 verloren en zoals al vermeld werd er vorige week met 6 – 0 gewonnen van BSVV. De ploeg heeft een doelsaldo van +18 (41 voor en 23 tegen) en heeft net Allan Bakker de nummer 2 van de topscoorderslijst van de 3e klasse D in huis. Allan scoorde al 17 keer.

FIT Boys speelde dertien keer deze competitie, waarvan 3 keer winst 2 keer gelijkspel en 8 keer een verlies. In de competitie-opening speelde FIT Boys de Midden-Drenthe derby tegen BSVV. BSVV won knap met 0 – 1 en ook tegen 10 man wist FIT Boys daarna niet te scoren. Ook uit tegen ZZVV werd er met 1 – 0 verloren door een vroege goal (4e minuut). Daarna thuis tegen OZC werd er overtuigend gewonnen. Al werd het maar 1 – 0, FIT Boys speelde een sterke en gewonnen wedstrijd. Tegen LTC speelde de ploeg de 1e helft zwak en stond bij de rust met 1 – 4 achter. Het werd nog 3 – 4 met de ultieme kans op de gelijkmaker, maar dat mocht niet zo zijn. Uit bij Tonego werd er met 1 – 1 gelijkgespeeld, na een 1 – 0 achterstand. Tegen Lutten kwam door de late gelijkmaker van Tim Seubring de 1 – 1 op het scorebord. Er werd verloren van Hollandscheveld (4 – 2) en daarna volgde het verlies met 6 – 0 tegen Hoogeveen. Thuis tegen SCD’83 werd er eindelijk gewonnen (3 – 1). De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Hardenberg’85 en toen ging de ploeg hard onderuit (6 – 1 verlies). Maar de ploeg kwam uitstekend uit de winterstop en won met 2 – 1 van SCN. Vijf weken geleden werd de uitwedstrijd tegen BSVV wegens sneeuwval afgelast en 10 februari werd op het kunstgras van OZC met 3 – 1 verloren. Vorige week volgde dus het verlies tegen koploper Lutten (5 – 2). En dat leverde 11 punten op met een doelsaldo van 17 voor en 34 tegen (-17). Aan FIT Boys-zijde zijn middenvelder Jos Gerding en aanvaller Stefan Eefting topscoorder met elk 4 doelpunten.

De wedstrijd op Sportpark Noord-West in Beilen start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Scholtens.