FIT Boys 1 benut kansen niet, SCD’83 1 wel

11 maart 2017

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe ging deze zonovergoten zaterdag op bezoek in Dedemsvaart om tegen SCD’83 1 te spelen. De punten zijn voor de ploeg van trainer/coach Alex Padding hard nodig tegen de nummer 3 uit de stand. De eerste helft was FIT Boys de bovenliggende partij en SCD-trainer Marcel Smid gaf in de rust aan de ze van geluk mochten spreken dat er geen 0 – 2 stand op het scorebord stond. In de 10e minuut raakte Leon Timmerman de paal en ook een tweede opgelegde kans verdween niet in het SCD-doel. Wonder boven wonder stond de brilstand na 45 minuten nog op het scorebord.

Ook de 2e helft was de eerste kans voor FIT Boys. Het was weer Leon Timmerman die een 100% kans kreeg. De bal was al langs de keeper, maar werd nog net voor de doellijn gekeerd. Naarmate de 2e helft vorderde kreeg SCD ook kansen en in de 75e minuut leidde dat tot een doelpunt. Een vrije bal werd de zestien ingebracht, volgens FIT Boys-keeper Joost van het Reve met een vreemde curve. Daardoor kon de FIT Boys-stand-in-sluitpost de bal niet wegwerken en verdween deze via de ribbenkast van Jordi Hulleman in het FIT Boys-doel (1 – 0). FIT Boys probeerde er nog met de laatste krachtsinspanningen een punt uit het vuur te slepen. Pinchhitter Gerald Haandrikman kwam er in de spits bij en zo probeerde de groen-gele formatie een doelpunt te forceren. Maar SCD kreeg de ruimte, zo ook in de 90e minuut toen Tim Dekker van rand zestien kon aanleggen. Het schot was Joost van het Reve te machtig en zo stond de 2 – 0 eindstand op het scorebord.

Het werd zo de wedstrijd van de prima eerste helft en de gemiste kansen, het verhaal van deze competitie. De concurrentie verspeelde ook 2 of 3 punten en zo blijft FIT Boys 11e met een wedstrijd minder. 18 maart speelt FIT Boys 1 om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen sc Lutten 1.