FIT Boys 1 laat punt glippen in slotminuten

10 september 2016

(Foto’s: Maurits Beuling en Harmen Oldersma)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding speelde deze middag thuis op Sportpark Noord-West hun tweede competitiewedstrijd tegen Vitesse’63 uit Koekange. Oud FIT Boys-trainer en Koekanger Frens Waninge was aandachtig toeschouwer. FIT Boys begon uitstekend aan het duel en binnen 2 minuten lag de bal al achter de Vitesse-goalie. Rechtsbuiten Rick Koops was er vandoor langs de zijlijn en kwam met een afgemeten voorzet. Leon Timmerman torende bij de 2e paal hoog boven alles en iedereen uit en kopte perfect tegendraads raak (1 – 0). De storm ging nog niet liggen en FIT Boys kreeg uitstekende kansen om de 2 – 0 te maken, maar verzuimde dit. Naarmate de 1e helft vorderde kantelde de wedstrijd en vocht Vitesse zich terug in de wedstrijd. FIT Boys kon het sterke 1e halfuur de rest van de 1e helft geen vervolg geven.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde. FIT Boys was op zoek naar de vorm van de eerste periode van de 1e helft en Vitesse zette alles in het werk om de gelijkmaker te forceren. Het duurde nog wel tot de 70e minuut voordat deze viel en daar waren kansen over en weer aan vooraf gegaan. Johnny Schuttevaar maakte de 1 – 1 en wederom leek FIT Boys met een punt genoegen te moeten nemen net zoals vorige week tegen Rouveen. Maar beide ploegen hinkten op twee gedachten, of het gelijke spel koesteren of toch gaan voor de volle winst. Vitesse ging met deze twijfel het beste om en zette door. Het was erg zuur dat pas in de 90e minuut de 1 – 2 viel, er was geen tijd meer voor een slotoffensief. In de blessuretijd kreeg Vitesse ook nog een penalty en zette de eindstand op het scorebord (1 – 3, Kroeze). Blijdschap bij Vitesse na afloop en grote teleurstelling bij FIT Boys. Na afloop werd de wedstrijd uitgebreid besproken, onder andere met Frens Waninge. Vriend en vijand waren het er over eens dat FIT Boys de wedstrijd de 1e helft al in het slot had moeten gooien. Daarna zakte de ploeg weg en had Vitesse de overhand. Voor de ploeg van trainer/coach Alex Padding rest niets anders dan herpakken voor volgende week.

Zaterdag 17 september speelt FIT Boys 1 thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Elim 1.