FIT Boys 1 pakt punt tegen SVN’69 1

12 september 2015

Op een prima bespeelbaar veld begonnen beide teams aan de tweede wedstrijd van dit seizoen. Zowel SVN’69 als ook FIT Boys verloren de eerste wedstrijd en gingen op zoek naar een goed resultaat. Voor de neutrale toeschouwer was het een leuke wedstrijd.   In de 4e minuut kreeg SVN’69 de eerste kans na een snel genomen vrije trap aan de rechterkant, het doel werd echter niet gevonden. In de 18e minuut leek SVN’69 dan alsnog te kunnen gaan juichen. Het was Jan Jaap Drogt, overgekomen uit het 2e elftal die de bal nog van de doellijn wist te redden na een lob over de uitstekend keepende Peter Jan oosting. Vlak hierna had Rick Koops de kans op de 0 – 1 voorsprong. Oog in oog met de keeper, na een prima steekpass van Jos Gerding, schoot hij te hoog in  en bracht de keeper van SVN’69 redding. Marten Oldersma moest in de 25e minuut geblesseerd naar de kant en Dirk Jan Smelt verving hem. In de 31e minuut was het Matthijs Bonnen die na een aanval kon schieten op de goal, hij trof helaas geen doel. Beide team knokten voor iedere meter en de scheidsrechter was genoodzaakt om voor rust al drie gele kaarten te trekken vanwege het enthousiaste spel van beide teams.

Direct na rust kwam de Raven Advies-equipe flitsend uit de startblokken. Een prachtig schot van Rick Koops belandde op de kruising. Dit kon SVN’69 ook want een vrije trap van Niels Keizer spatte uiteen op de lat in de 52e minuut. Uit de tegenaanval scoorde Jos Gerding de 0 – 1 met een bekeken schuiver in de verre hoek. Direct na deze openingsgoal was het Florian Gijzen die van afstand enorm hard op de goal schoot. Via Keeper Oosting en de lat ging deze bal over. In de 58e minuut was het weer Keizer die een vrije trap mocht nemen op de rand 16. Opnieuw redde Oosting bekwaam. De lat was in de 63e minuut weer de redding voor FIT Boys. Nu was het opnieuw Gijzen die uit de draai de lat wist te raken. Een tegentreffer leek onvermijdbaar en in de 74e minuut kwam deze er ook. Uit een vrije trap was het Gijzen die de bal schampte met het hoofd en zijn bal verdween onhoudbaar voor Oosting in de verre hoek. Het laatste kwartier knokte het team van FIT Boys zich naar een punt. Het jonge team dat deze middag op het veld stond heeft de rug recht gehouden en keihard voor elkaar gewerkt.

Volgende week speelt FIT Boys 1 thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen promovendus Sc Elim 1.