FIT Boys 1 vergeet wedstrijd voor rust te beslissen

17 oktober 2015

In de 3e klasse d speelden de nummer 13 en 14 van de competitie tegen elkaar. Uiteindelijk werd het 1 – 1. Waar de Raven Advies-equipe voor rust de wedstrijd al had moeten beslissen gebeurde dit niet. Het kwam wel op voorsprong maar gaf deze uit handen.

FIT Boys begon goed en was heer en meester op het veld voor rust. Dit leverde meerdere kansen op die allen niet werden benut. in de 10e minuut ging een goede corner van Wieger Oldersma aan alles en iedereen voorbij binnen 5 meter voor de goal. In de 18e minuut een aanval via de rechterkant. Ruud Seubring gaf een prima pass op Dirk Jan Smelt die de bal verkeerd raakte. Jos Gerding schoot daarna uit de draai maar helaas recht op de keeper. In de 25e minuut zette Elwin Dam Ruud Seubring met een prachtig steekpass na een dito loopactie van Seubring alleen voor de keeper. Hij schoot te gehaast op de keeper. in de 32e minuut kwam Dirk-jan Smelt na afgeslagen corner in balbezit aan de linkerkant. Tim Seubring kwam net een teenlengte te kort om deze voorzet te promoveren tot doelpunt. In de 38e minuut het eerste gevaar van SJS/ Uit een corner kon een speler geheel vrij inschieten maar raakte eerst een speler en in de rebound redde Peter Jan Oosting bekwaam. In de 42e minuut weer een aanval via Ruud Seubring over rechts. Hij bereikte Dirk Jan Smelt die de voorzet inschoot met zijn chocoladebeen en weer was het leer een prooi voor de keeper. Vlak voor rust kreeg Jos Gerding weer een kans na een voorzet van Dirk Jan Smelt. Zijn schot verdween in handen van de keeper.

Na rust een gretiger SJS. van Klinken liet twee minuten na rust zijn kwaliteit zien en schoot uit de draai met een man in de rug knap in. Keeper Peter Jan Oosting moest geheel gestrekt en tikte de bal schitterend uit de hoek. Ruud Seubring zette in de 51e minuut druk op de tegenstander, veroverde de bal binnen de 11 meter en mocht door van de scheidsrechter. Hij kon echter niet meer een hoek uitkiezen en schoot op de keeper. In de 68e minuut de verdiende voorsprong voor FIT Boys. Uit een corner kopte Jullian Boom in. De bal werd van de lijn gered maar Boom schoot alsnog onberispelijk binnen. Dit leek de ploeg uit Stadskanaal nodig te hebben want het kwam uit de schulp. Van Klinken schoot een vrije trap vanaf 20 meter snoeihard naast maar even later was het in de 78e minuut wel raak. Bryan Boels die goed inviel maakt na een aanval over rechts de 1-1. I2 minuten later weer een kans voor FIT Boys. Tim Seubring kon net niet bij een voorzet van Ruud Seubring en het schot van Matthijs Bonnen ging hoog over. Even later kwam FIT Boys goed weg toen de aanvoerder van SJS vanuit een moeilijke hoek de paal raakte en de rebound huizenhoog over werd geschoten. De laatste kans was voor SJS maar van Klinken kopte een voorzet naast. FIT Boys speelde bij vlagen erg aardig, vergat de kansen voor rust te benutten en kan nu twee weken toewerken naar de volgende thuiswedstrijd.

Zaterdag 31 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Veenhuizen.