FIT Boys 1 verliest nipt van ONT 1

22 augustus 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

Waar in en tegen SCN vorige na 6 minuten al tegen een 0 – 2 achterstand werd aangekeken begon de ploeg van Ronald Bosma vandaag fris en met veel meer spirit. Door een vijftal blessuregevallen waarvan 2 langdurig was het flink puzzelen.

De spelers die begonnen pakten vanaf minuut 1 de handschoen op en trokken fel van leer tegen kersverse tweedeklasser ONT. De openingsgoal was dan ook van FIT Boys. In de 9e minuut was het Wieger Oldersma die een vrije trap knap binnenschoot bij de 1e paal. ONT probeerde via een verzorgde opbouw van achteruit te voetballen. Het kwam ook enkele malen gevaarlijk door maar tot echt groot gevaar leed dit niet. In de 23e minuut werd het toch 1 – 1. Een afgeslagen aanval van ONT werd niet adequaat genoeg verwerkt. De achterhoede was uit positie en doelman Oosting was kansloos op het schot van een van de spelers van ONT. De laatste 10 minuten van de 1e helft had ONT iets meer balbezit en kwam het een aantal keer gevaarlijk door. Gescoord werd er niet meer voor de rust.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Fit Boys beet zich vast in de tegenstander en kreeg vrij snel na rust de kans om op voorsprong te komen. Wieger Oldersma schoot over en Ruud Seubring had het vizier ook niet op scherp. In de 56e minuut scoorde ONT de 1 – 2. Een schot werd losgelaten door keeper Oosting en daar wist de spits van ONT wel raad mee. Maar Fit Boys toonde karakter en kwam in de 60e minuut op gelijke hoogte. Goed doorjagen van Ruud Seubring bracht ONT in de problemen op eigen helft en Mark Visser scoorde de gelijkmaker. In de 82e minuut was het ONT dat een penalty kreeg. Een voorzet werd richting het doel van Fit Boys gekopt en invaller Stefan Kuik kreeg de bal ongelukkig tegen de arm. Vlak hiervoor kwam Kuik net een teenlengte tekort om Fit Boys op voorsprong te schieten uit een voorzet van Dirk jan Smelt. De penalty werd benut en ONT stapte als winnaar van het veld.

Al met al een nuttige wedstrijd waarbij FIT Boys goed voor de dag kwam tegen 2e klasser ONT. In de andere wedstrijd in deze bekerpoule verloor Griffioen thuis met 0 – 5 van LTC. Dinsdag 25 augustus speelt FIT Boys 1 om 18:45 uur de 2e bekerwedstrijd uit bij 2e klasser LTC 1.

Opstelling: PJ Oosting, T Oosting (60’S. Kuik), T Seubring, J. Boom, J. Kerssies, W. Oldersma (60’R. Oosterhuis), R. Seubring, M. Bonnen, M. Visser, J. Gerding (74’J. Drent) D.J. Smelt