FIT Boys 1 wint eerste oefenwedstrijd van HTC 1

6 augustus 2016

De Auto Beilen/DS Reclame/Autoschade Bazuin-equipe nam het deze zonnige zaterdagmiddag op tegen 4e klasser Oost HTC 1 uit Zwolle. Deze ploeg had een heus trainingskamp in Drenthe en verbleef dit weekend in Zwiggelte. ’s Ochtends werkte HTC nog een training af op Sportpark Noord-West en ’s middags volgde de oefenwedstrijd tegen FIT Boys 1. Nieuwe trainer Alex Padding kon over een nagenoeg identieke selectie beschikken die vorig seizoen beslag legde op de 5e plaats in de 3e klasse D. Nieuw waren Joshua Lease (Hoogeveen zaterdag) en Anne Jan Hepping (A-junioren) en Dirk Jan Smelt en Leon Timmerman besloten, ondanks de aankondiging om te stoppen, toch door te gaan. FIT Boys was de betere ploeg, maar beide teams speelden erg slordig en onnauwkeurig. Dat leidde tot veel balverlies en een rommelig spelbeeld. Keeper Peter Jan Oosting hoefde bijna niet in actie te komen, maar aan de andere kant miste de ploeg scherpte om HTC al direct pijn te doen. Het duurde tot na de 30ste minuut en toen scoorde Leon Timmerman 2 maal, na 2 prima aanvallen (2 – 0). Dat was ook de ruststand.

In de 2e helft sloeg bij HTC de vermoeidheid toe na zo’n trainingsweekend en aan FIT Boys-zijde bleef het spel slordig en niet erg nauwkeurig. Dat leverde een niet al te aantrekkelijk spelniveau op en de grote groep toeschouwers moesten het hebben van het genieten van het mooie weer. Ook de tweede helft viel het doelpunt pas na een half uur spelen. Het was Tim Seubring die mee naar voren was geslopen en een afgeslagen aanval van HTC in de diepte kon oppikken en knap de keeper omspeelde en scoorde in het lege doel (3 – 0). Dat was de eindstand en na afloop genoten de spelers van FIT Boys en HTC en het publiek op het gezellige terras van de FIT Boys-kantine van het weer en een hapje en een drankje. Al met al wel weer een nuttige oefenwedstrijd waarin trainer/coach Alex Padding de mannen aan het werk heeft gezien.

Na een week trainen zal FIT Boys zaterdag 13 augustus om 19:30 uur de degens kruisen met buurman vv Beilen.