FIT Boys geeft goede 1e helft geen vervolg

23 november 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bezuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen trad deze zaterdagmiddag aan tegen runner-up Fc Klazienaveen. Een sterke tegenstander, maar FIT Boys legde met name de 1e helft één van de betere helften dit seizoen op de mat. Nadat Pupil van de Week Iwan Lindemulder had afgetrapt en gescoord, hielden beide ploegen direct na de aftrap een minuut stilte tegen racisme. Een duidelijk statement. Daarna kwam de wedstrijd dan toch op gang en zette FIT Boys de 1e 10 minuten vol druk. Daar had Klazienaveen het lastig mee en FIT Boys speelde wel op de helft van de tegenstander, maar kreeg geen echte kansen. De eerste de beste mogelijkheid van Klazienaveen werd ook direct een doelpunt. Uit een corner viel de bal precies voor de voeten van Nick van der Sleen en hij scoorde (0 – 1). Op dat moment misschien wel tegen de verhouding in en zeker pech voor de ploeg die zo goed begon. Hierna zakte FIT Boys in en werd het vooral gevaarlijk via snelle counters. En er kwamen ook mogelijkheden, maar of er werd net te lang gewacht met schieten of de laatste pass was niet zuiver genoeg en zo bleef het 0 – 1. De grootste kans kwam vlak voor de rust toen de bal op de rand van de vijf meter vrij kon worden ingeschoten, maar deze verdween over de ballenvanger op de parkeerplaats. Zo gingen beide ploegen rusten met 0 – 1.

Hoewel het de 1e helft prima liep, werd er toch gewisseld om iets te forceren en meer power in de wedstrijd te brengen. Lars de Boer en Martijn de Vries bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Kevin Kooistra en Jako van Faassen. De tweede helft bracht FIT Boys niet meer hetzelfde als de eerste helft en toen Klazienaveen in de 61e minuut de 0 – 2 maakte, was dit een enorme dreun voor de ploeg. Toen in de 67e minuut na een dubbele glijpartij aan FIT Boys-zijde op het gladde veld, Klazienaveen-speler Bart Buirs richting doel kon en de 0 -3 maakte gingen de kopjes aan FIT Boys-zijde echt hangen. Hoe kon de ploeg het na zo’n prima 1e helft in 6 minuten tijd zo weggeven? De wedstrijd leek gespeeld, al probeerde FIT Boys nog iets te forceren. Even veerde de ploeg op, toen in de 78e minuut Matthijs Bonnen de 1 – 3 maakte en er even geloof leek terug te komen in een beter resultaat. Toch kreeg Klazienaveen in de 2e helft genoeg kansen om de score uit te bouwen, maar miste precisie in de afwerking. In de 89e minuut werd de score nog iets opgevoerd, en maakte Klazienaveen de 1 – 4. FIT Boys kon terugkijken op een prima eerste helft en oogstte daarvoor ook terecht de complimenten, maar stond uiteindelijk toch weer zonder punten na 90 minuten. Het verhaal van dit seizoen.

Volgende week speelt FIT Boys de uitwedstrijd om 14:30 uur tegen directe concurrent voor de onderste plaatsen Avereest.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Lars de Boer (45e Kevin Kooistra), Ruud Seubring, Gerald Haandrikman (80e Johan Vriesema), Matthijs Bonnen, Martijn de Vries (45e Jako van Faassen), Elwin Dam, Bart van der West, Mark Seubring, Stefan Eefting en Jonathan Schans.