FIT Boys 1 zet Willemsoord 1 vastberaden opzij

5 december 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

Vanaf minuut 1 was het Fit Boys dat de toon zetten. Rick Koops zag zijn schot na een goede pass van Dirk Jan Smelt geblokt. In de 13e minuut een mooie combinatie door het centrum van de verdediging van Willemsoord. Jos Gerding vergat echter de trekker over te halen en keeper Schipper bracht redding op het schot. Een minuut later weer een mogelijkheid. Dirk Jan Smelt ging alleen op de keeper af na een pass van Wieger Oldersma. Hij rondde echter te snel af met zijn chocoladebeen. In de 18e minuut weer een prima voorzet van Dirk Jan Smelt. De inzet van Jos Gerding mistte echter precisie waardoor keeper Schipper kon redden. Als je zelf de kansen niet maakt en blijft dan komt er altijd een moment van onachtzaamheid in de verdediging. Hier profiteerde Willemsoord bijna van. Het schot van de linkerspits raakte de lat. 2 minuten later de kans voor Matthijs Bonnen. Een voorzet vanaf de rechterkant viel ver bij de 2e paal. Bonnen kopte over de keeper maar de aanvoerder van Willemsoord tikte de bal van de doellijn. Een werkelijk schitterende aanval verdiende in de 29e minuut meer maar Rick Koops kwam een teenlengte tekort op de steekbal van Elwin Dam. Direct hierna was Jeroen Dekker gevaarlijk voor Willemsoord. In een 1 tegen 1 duel won Peter Jan Oosting dit duel en behoedde zijn team voor een achterstand. Dit was ook meteen het laatste wapenfeit van Willemsoord deze wedstrijd. 10 minuten voor de rust tikten Wieger Oldersma en Dirk Jan Smelt door de verdediging. Laatstgenoemde had de tijd om aan te leggen maar ook de afronding bij deze aanval faalde. Loon naar werken kreeg de ploeg pas in de 43e minuut. De voorzet van Dirk Jan Smelt werd terug gekopt door Rick Koops en deze bediende Jos Gerding die onberispelijk binnenschoot (1 – 0). Dit was ook de ruststand.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Willemsoord kwam er niet aan te pas. In de 53 minuut de 2 – 0 door Rick Koops op aangegeven van Jos Gerding. Een mooie aanval die ingeleid werd door Matthijs Bonnen kwam terecht bij Rick Koops. Hij kreeg de bal niet lekker mee maar kon toch afgeven op Elwin Dam. Zijn schot ging echter naast. Even later dook Koops wederom alleen op voor de keeper. Keeper schipper was een echte sta in de weg en pakte het schot van Koops. In de 75e minuut dan toch de 3 – 0 van Koops op aangeven van Dirk Jan Smelt. Het slotakkoord was voor Willemsoord dat in de 79e wist te profiteren van miscommunicatie in de verdediging van Fit Boys. Er waren nog kansen genoeg hierna om de score verder uit te bouwen maar het bleef bij 3 – 1. Een prima wedstrijd van Fit Boys tegen een gehavend Willemsoord. Het enige dat de ploeg zich kan verwijten is dat het erg slordig met de kansen omging. Het voetbal was echter prima en er werden vele kansen gecreĆ«erd door het jonge team.

Volgende week 12 december wacht de loodzware uitwedstrijd tegen nummer 2 Tonego, aftrap om 14:30 uur op sportpark Tonego.