Het Driede tegen Alcides 6

22 september 2024

Het seizoen is begonnen. Een thuiswedstrijd tegen Alcides 6 is afgewerkt. Het begon allemaal wat stroef, maar daar geef ik het mooie weer en de leeftijd van de tegenstander de schuld van. Wat een broekies. Met een lekker zonnetje op onze bolletjes begonnen we met frisse energie aan de wedstrijd. Over bolletjes gesproken, er waren 24 bolletjes gekocht voor de BBQ die avond. Ik heb het aantal personen niet geteld, maar ik gok dat er een man of 17 aanwezig waren. Een logische redenering zou dan zijn dat iedereen één bolletjes voor zijn hamburger kan krijgen. Toen ik eenmaal mijn hamburger kreeg waren alle bolletjes al op. De logica ontgaat mij hier. We gaan weer terug naar de wedstrijd op veld 3. Het was tijd voor minimale inzet en een maximaal resultaat. We lieten de tegenstander opbouwen en zakte terug op eigen helft. Af en toe begonnen we aan een counter, maar echt ver in dat proces kwamen we niet. Alcides bereikte met een goede aanval over links de achterlijn, trok de bal voor en via de spits belandde de bal in het mandje, 0-1. Potverdorie, minimale inzet zou niet genoeg zijn vandaag. Een drinkpauze en wissels zorgde voor de verandering. Op het middenveld werden driehoekjes gemaakt en Mark gaf de bal goed mee aan andere Mark. Hij dribbelde de zestien binnen, kapte de bal naar zijn rechter en schoot de bal in het doel, 1-1. Dit was het moment om door te drukken. Na een doelpunt moet je “skerp” blijven, zei een trainer van mij ooit. Het inzakken op eigen helft maakte plaats voor hoog druk zetten en dat leverde balbezit op aan de rechtervleugel. Maarten werd zwaar gehinderd, maar tikte de bal goed door naar Buurman. Die kon vervolgens naar binnen snijden en door dribbelen naar de doelman. Die was daarvan onder de indruk en begon achteruit te lopen. Buurman dribbelde daarom maar door en besloot toen hij eenmaal in de vijf meter was aangekomen om de bal er in te schieten, 2-1. RUST. De tweede helft was gezapig. De bal die de eerst helft in de bosjes belandde was nog niet gevonden. Robin was degene die goed speurwerk verrichte en de bal terugvond. Helemaal uit het niks scoorde Alcides de 2-2 in de slotminuten. Geen idee hoe ze dat voor elkaar kregen (ik lette niet op), maar zoals ik eerder al zei: Na een doelpunt moet je “skerp” blijven. Dat deed Alcides niet, die was nog aan het genieten het doelpunt. We begonnen na de aftrap aan een aanval. We komen tot randje zestien. Met een subtiele voetbeweging legt Berry de bal klaar voor Buurman. Die neemt de bal vol op de pantoffel en met een schitterende volley verschalkt hij de doelman, 3-2. Wat een mooie start van het seizoen. Volgende week op bezoek bij Hoogeveen 3. Doeg.