Hoogeveen 3 tegen het Driede

28 september 2024

Rond 14:03 uur vertrokken we naar Hoogeveen, zonder fruittas. Aangekomen op het sportpark gingen we op zoek naar de veld- en kleedkamerindeling. Kleedkamer 5 was ons toegewezen. Eenmaal bij kleedkamer 5 aangekomen werden we omgeleid naar kleedkamer 3. We spelen op het hoofdveld en dat heeft een digitaal scorebord, wat handig is indien je de tijd en score wilt weten wanneer je in de dugout zit met een zakje snoep. We beginnen iets eerder dan 15:00, want de scheidsrechter wil op tijd naar het café.

De balcirculatie ligt op een goed niveau en de eerste speldenprikjes worden uitgedeeld. We gaan voorwaarts over de rechterflank en Mark levert een strakke voorzet op de eerste paal. De doelman van Hoogeveen verwerkt de bal verkeerd en komt voor de voeten van andere Mark te liggen en hij tikt de 0-1 binnen. Hoogeveen komt er een paar keer gevaarlijk uit. Ze beschikken over een technisch middenveld en draaien makkelijk weg van een tegenstander. De eindpass zou nog wat beter kunnen. Toen was het de buurt aan Wilmer om te schitteren op het kunstgras. Deze man heeft daar speciaal schoeisel voor en dat kan je wel zien. Op techniek speelt hij zijn man uit en met een steekpass stuurt hij Mark de zestien meter in. Die komt op de hoek van de 5 meter oog in oog te staan met de doelman en schiet de bal in het doel, 0-2. We zijn een dynamisch team en dat bewijst Edwin, onze laatste man, maar weer eens. Hij zet een aanval op en via verschillende schijven komt de bal bij Mark, die levert een voorzet bij de eerste paal, waar Edwin de bal achter de doelman schuift, 0-3. Net voor rust krijgen we een strafschop tegen. De strafschopnemer wist zelf nog niet dat hij zou missen, maar Jarno had dat allang door. Hij speelde het mentale spelletje tot perfectie. De bal eindigde in het vangnet en we gaan met een schone lei rusten.

Over de tweede helft is weinig te vertellen. Er vallen geen doelpunten meer. Buurman gaat er nog wel een aantal keer vandoor, maar de tegenstander trekt elke keer professioneel aan de handrem. Bij de vierde keer vindt de scheidsrechter het wel genoeg en stuurt de speler van het veld. We spelen nog 4 minuten en 20 seconden met een man meer en daarna fluit de scheidsrechter af.

Volgende week spelen we geen wedstrijd, het Driede is dan op vakantie! Zaterdag 12 okt spelen we uit tegen Vitesse ’63 om 14:30 uur. Kusjedoegknuffelzoen.