FIT Boys 4 wint overtuigend

20 september 2014

De De Cerck-equipe moest dit seizoen even op gang komen en misschien trof het ook wel de sterkere tegenstanders (BSVV 5 – 2 en VAKO 2 – 2). De ploeg van leiders Kees van Hoorn en Hans Willekes ging op bezoek bij Nieuw Balinge 2. En je zou zeggen dat Nieuw Balinge makkelijker te vinden zou zijn dan Urk en Niekerk, maar niet voor de leiders. De ploeg was al bezig met de warming-up en had samen de opstelling al gemaakt, toen 5 minuten voor aanvang van de wedstrijd Kees, Hans en Hans Leegstra (assistent-scheidsrechter) het sportpark ook hadden gevonden. Compleet (15 man en 3 leiders) kon de De Cerck-equipe beginnen. De verjonging begint zijn effect te krijgen. Laatste man Wout Flokstra brengt rust en zet de verdediging goed neer. Carl Drenth speelde voorstopper, maar moest al snel vervangen worden door Aard Zuring. Klaas Brouwer was de linksback en Maurits Beuling de rechtsback en de verdediging bouwt rustig op. Op het middenveld spelen Arjan Schepel en Harold Woltinge centraal en zij zijn altijd aanspeelbaar en brengen veel voetbal in de ploeg. Harald Kamps op links kan steeds in de opbouw worden ingeschakeld en op rechts zorgt Remco Oort voor veel diepgang. Voorin zijn Marcel de Bruijn en Herwin Kamps steeds weer gevaarlijk en kunnen zich met een zo’n voetballend middenveld alleen bezighouden met aanvallen. Met reserves Douwe Visser (verdediger), Jan Schepel (middenvelder) en Patrick de Vries (aanvaller) heeft Kees van Hoorn voldoende wisselmogelijkheden waar het team niet zwakker van wordt.

De eerste helft komt FIT Boys 4 op een prima 0 – 2 voorsprong. Het is Herwin Kamps die twee keer aan het einde van de aanval staat. Aan de 0 – 2 gaat een splijtende pass over 40 meter van Harold Woltinge vooraf. Daarna is de ploeg slordig en verdedigd het te ver van de man en komt Nieuw Balinge op 1 – 2. De De Cerck-equipe laat legio kansen liggen om de voorsprong uit te bouwen. Daarom is het slechts 1 – 2 bij rust.

Na rust probeert Nieuw Balinge met opportunistisch spel de gelijkmaker te forceren, maar FIT Boys 4 geeft geen krimp. FIT Boys 4 heeft het beste aanvalsspel en het is Harold Woltinge die er op rechts van door is. Bij de tweede paal zie hij Patrick de Vries niet over het hoofd en speelt lang. De bal zeilt over de Nieuw Balinge-keeper in de verre kruising (1 – 3). Harold verontschuldigd zich, maar is toch de gevierde man. Daarna is het twee keer de beurt aan spits Patrick de Vries. Eén keer op aangeven van Marcel de Bruijn scoort hij de 1 – 4 en kort daarop na een prima aanval bedient Herwin Kamps hem op maat en rond hij beheerst af (1 – 5). Het slotakkoord is voor Harry Woltinge. Herwin Kamps snijdt de 16 in en ziet Harry niet over het hoofd en die schiet raak in de kruising (1 – 6). Kort daarop fluit de scheidsrechter voor het einde en is de eerste overwinning binnen. De ploeg staat best goed en laat bij vlagen zien best leuk en goed voetbal te kunnen spelen. Tijdens de 3e helft wordt de verjaardag van Carl (donderdag 49 geworden) gevierd en is het “Wat zijn we goed!” niet van de lucht.

Volgende week speelt FIT Boys 4 thuis op sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen Fc Assen 1.