Jumbo Mulder-dames door in beker

30 augustus 2014

De vrouwen van FIT Boys hebben zich over 3 wedstrijden overtuigend voor de 2e ronde in de beker geplaatst. Met 19 doelpunten voor en slechts 1 (penalty) tegen, was FIT Boys de tegenstanders duidelijk de baas.

De eerste wedstrijd stond 23 augustus op het programma. Thuis tegen VKW. De eerst 20 minuten leek het nog nergens naar, maar het was dan ook de eerste wedstrijd na de zomerstop en er werd in een compleet nieuwe formatie gevoetbald. Om verschillende redenen is de selectie namelijk behoorlijk uitgedund, waardoor er een flinke versterking vanuit MA1 nodig was. Gaandeweg de wedstrijd raakten de Jumbo Mulder Vrouwen beter op elkaar ingespeeld. Stond het bij rust nog 0-0, na een betere 2e helft was de eindstand 4-0. Met iets meer scherpte voor het doel had deze stand echter nog meer dan verdubbeld kunnen worden.

De tweede bekerwedstrijd was een avondbezoek bij BSVV in Bovensmilde. Opnieuw werd Vrouwen 1 versterkt met een aantal enthousiaste meiden uit MA1. Vanaf de eerste minuut maakte FIT Boys duidelijk wat de bedoeling was deze avond, binnen een paar minuten stond het al 0-2. BSVV was tot dan toe nog niet eens in de buurt van het doel van Martina geweest. De eerste keer dat dit wel gebeurde meende de scheidsrechter de thuisploeg een handje te moeten helpen. Een prima ingreep op de bal werd bestraft met een penalty: 1-2. Na deze kleine tegenslag pakte FIT Boys de draad weer op en combineerde er rustig op los. Er werden veel driehoekjes gemaakt en vele kansen gecreëerd. Ondanks dat er wederom nog een paar kansen zijn gemist in deze wedstrijd stond na 90 minuten een keurige 1-10 uitslag op het scorebord. Een nagenoeg perfecte wedstrijd!

De 3e wedstrijd in een week tijd werd gespeeld in Loon, waar LEO de tegenstander was. En ondanks dat MA1 zelf ook ongeveer gelijktijdig moest spelen, mocht Vrouwen 1 toch weer een beroep doen op 2 van hun speelsters, zodat er ook nog wat te wisselen viel. Met beide meiden in de basis werd de strijd aangegaan. Dat dit nog wel eens de sterkste van de 3 bekertegenstanders kon zijn bleek al gauw. Er werd fel gejaagd en de thuisploeg was niet van plan de wedstrijd cadeau te geven. Er werden pittige duels uitgevochten. De voetbalmachine van FIT Boys kwam in de warmte wat langzaam op gang, maar na een aantal goede doelpunten was de eindstand dan toch duidelijk: 0-5.

Met deze uitslagen zijn de Jumbo Mulder-dames zeer overtuigend door naar de volgende ronde. Er werd bij vlagen fantastisch voetbal op de mat gelegd, mede door de zeer goede inbreng van de meiden uit de MA1. Fantastisch gespeeld en de Vrouwen 1 zijn jullie hier zeer dankbaar voor! Zaterdag 6 september zal de competitie beginnen. FIT Boys VR1 zal dan beginnen met een thuiswedstrijd tegen Ter Apel ’96, om 12.30 op Sportpark Noord West.