ST Beilen/FIT Boys VR1: Opnieuw goede overwinning

26 september 2015

(Verslag: Moniek Brink, foto’s: Dick Kiers)

ST Beilen / Fit Boys VR1 heeft op bezoek bij Dalen opnieuw goede zaken gedaan. Na een 1-2 ruststand werd er in de tweede helft afstand gedaan van de thuisploeg. Met een terechte 1-5 overwinning op zak konden de dames tevreden huiswaarts.

Ondanks de mindere start van Dalen VR1 in de competitie (1 overwinning uit 3 wedstrijden) waren de Beilenaren vooraf op hun hoede voor deze tegenstander. Dalen is een bekende tegenstander en de wedstrijden zijn nooit een ‘walk-over’. Beilen / Fit Boys begon echter niet heel scherp, waardoor er gelijk een kans was voor Dalen. Zelf waarschijnlijk ook wel wat geschrokken van deze kans ging de bal naast. Na deze kans werd er steeds iets scherper gevoetbald. De 0-1 was dan ook een mooie aanval. De bal werd vanaf rechts strak voor gegeven waarna Elise Boelen het laatste zetje gaf.

Na deze voorsprong gingen de dames op zoek naar meer en was er ook het overwicht. Astrid Snijder kreeg de kans om te scoren nadat de keeper gezien was, maar zij vond een veldspeelster op haar weg. Even later maakte ze dit echter goed door met een bekeken bal de keeper te verslaan in de verre hoek: 0-2. Met deze voorsprong leek er niets aan de hand, maar met het inbrengen van een nieuwe speelster werd Dalen ineens wat dreigender. Uit een corner werd vervolgens de aansluitingstreffer gescoord door de thuisploeg: 1-2.

In de tweede helft werd er een tandje bijgeschakeld door Beilen / Fit Boys. De dames voelden dat er meer in zat en dus werd Dalen terug gedrongen op eigen helft. Vanuit een snelle aanval was het Melany de Vries die de marge weer op 2 bracht. Dit gaf weer wat lucht en was ook niet meer dan terecht. Er werden ondertussen hier en daar vrij stevige duels uitgevochten, de scheidsrechter liet wat dat betreft veel toe. Gelukkig staan de Beiler dames fysiek ook wel hun mannetje dus waren er interessante duels. Iemand die hier van wist te profiteren was Melany de Vries. Nadat ze haar tegenstander had weggezet zette ze er de bekende versnelling op. Met een droge knal in de korte hoek schoot ze vervolgens raak: 1-4.

Mariska van Dijken maakte deze wedstrijd ook haar rentree na lang blessureleed. Dit deed ze ook zeer verdienstelijk. Met Mariska op het middenveld is er gelijk een brok aan ervaring bij en dat was op een positieve wijze terug te zien in het spel. Op aangeven van Melany de Vries wist ze haar goede spel te bekronen met een goed doelpunt. Waar Mariska van Dijken bekend staat om haar harde (afstand) schoten was het dit keer een subtiele kopbal, met een mooi boogje over de keeper: 1-5. Dit was tevens de eindstand.

Volgende week komt Hollandscheveld VR2 voor de tweede maal dit seizoen op bezoek. In de beker werd het 5-2 voor Beilen / Fit Boys in een wedstrijd met vele kansen. Benieuwd hoe het dit keer gaat? Kom kijken, aanstaande zaterdag om 12.45 uur op Sportpark Noord-West.